4. huhtikuuta 2014

Eeva: Bollywoodista Tampereelle

Hei kaikille, pitkästä aikaa! Postaustahti on ollut viime aikoina melkoisen hidasta, mutta eiköhän tästä piristytä. Paljon tämä porukka on kuitenkin tehnyt erilaisia asioita yhdessä ja erikseen vaikka niistä ei ole ehditty blogissa kertoa. Ja siitä syytetään tietenkin kiirettä, tuota ihmiselämän suurta vihollista. Mutta säästän teitä pidemmiltä selittelyiltä ja kerron muutamista alkuvuoden tapahtumista.

Jennyn perheellä on ollut viime syksystä lähtien aivan mahtava aupair, Laura Saksasta helpottamassa lapsiperheen arkea ja toki hän on päässyt (tai joutunut) viettämään aikaa myös muun perheen kanssa. Laura on kovin kiinnostunut Bollywood-leffoista ja kun hänellä oli syntymäpäivät, saimme erinomaisen hyvän syyn järjestää teemajuhlat. Ja tietenkin Bollywood-henkiset ja Lauralle yllärinä.
Teemaan sopivat asusteet keräsimme kokoon omista ja sisareni varastoista. Malesiassa asuessaan sisareni ja hänen miehensä toivat sieltä tuliaisina monen moista pukua, huivia ja koriste-esinettä.
Juhlatila koristeltiin kaikella mahdollisella intialaisaiheisella rekvisiitalla mitä kaapeista löytyi. Kyllä oli taas kannattanut säästää näitäkin kamoja! Tunsin jopa salaista mielihyvää kun sain käyttää säästämiäni tyynyliinoja, huiveja, pöytäliinoja ja koriste-esineitä, sillä täällä vintti pursuilee tavaroita, ja saan tuon tuostakin pikku huomautuksia tavaramäärän vähentämisestä.
 
Aidon intialaisen ruuan suhteen pääsimme helpolla, siskon mies kun sattuu olemaan erinomainen intialaisen curryn valmistaja. Ruoka oli aivan loistavaa ja samoin Jennyn tekemä kaunis kakku.
 
Laura kuljetettiin tänne Kouttuun Jennyn anopin toimesta kun kaikki oli valmista. Juhlaväki piileskeli salissa ja yllätys oli täydellinen! Yllärijuhlat ovat niin hauskoja sekä juhlittavalle että juhlien järjestäjille. Niiden eteen on kiva nähdä vaivaa, siinä on sellaista mukavaa kutkuttavaa jännitystä ilmassa ja yllätettävä varmasti muistaa sellaiset juhlat.
 
Mutta nyt ihan toisenlaisiin tunnelmiin ja paikkoihin eli Tampereelle. Toisenlaista tasoa on myös luvassa kuvien suhteen, Bollywood-kuvat kun eivät ole niin kehuttavia ja seuraavat kuvat ovat poikani Joelin ottamia.
 
Meidän molemmat pojat ja Aura opiskelevat Tampereella ja tähän alkuvuoteen saimme järjestettyä siellä yhteisen viikonlopun, ihan turistityyliin. Lähdimme matkaan aamulla kolmen auton letkassa. Ruokailut on hyvä suunnitella etukäteen ja Auran suosituksesta päädyimme pikkuruiseen malesialaiseen ruokapaikkaan, ravintola Borneoon http://www.ravintolaborneo.fi/fi. Lounasaikaan lauantaina siellä oli hiljaista, ja hyvä niin, sillä kouttulaiset täyttivät puolet koko ravintolan kapasiteetista. Ja kyllä, ruoka oli hyvää, samoin palvelu.
Borneossa
 
Käynti museokeskus Vapriikissa oli mieluinen yllätys näin ensikertalaiselle. Todella monipuolinen, koko perheen paikka ja runsaasti korkeatasoisia näyttelyitä. Lelumuseon, tekniikka- ja innovaationäyttelyn, jääkiekkomuseon, kenkämuseon, luonnontieteellisen museon ja muutaman muun näyttelyn joukosta löytyy ihmeteltävää moneen makuun.
Vapriikin susi
 
 
Sunnuntaina, hyvin nukutun hotelliyön jälkeen vierailu talvisessa Särkänniemessä oli yllättävän hyvä juttu, epäilyksistäni huolimatta. Oikeastaan melkein kaikki muut kohteet, paitsi tietenkin huvi- ja elöinpuisto, olivat auki. Sara Hildenin ja Pyynikin tornin jälkeen kävimme vielä Delfinaariossa. Delfiinien temput olivat ihastuttavia ja viihdyttäviä, pieni epäilys kuitenkin hiipi mieleeni että miten nuo valtamerien asukit oikeasti sopivat altaisiin asumaan. Tosin ihan hyvin ne näyttivät siellä viihtyvän.
 
Särkänniemen jälkeen ahtauduimme kaikki Auran ja Joelin kaksioon ja Aura kunnostautui ruokavastaavana, on hän vaan niin mahtava kokki!
En nyt muista näitä Auran tekemien ruokien nimiä, sen muistan kyllä että herkullisia olivat.
 
Tampereen matka oli piristävä miniloma ja katko arkeen. Ja kuinka helppoa toteuttaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti