20. huhtikuuta 2014

Julia: Kierrätyskeijut 2014


Alkuvuodesta pohdiskellessani mikä olisi hyvä uudenvuoden lupaus, eteeni sattui Kierrätyskeijut 2014 -kampanja. Kierrätyskeijut 2014 on haaste, jonka tarkoituksena on olla ostamatta vaatteita uutena vuoden 2014 aikana. Nyt tähän osallistuu jo yli kymmenen blogia. Tässä lainaus kampanjan facebook-sivulta:

"Kierrätyskeijut 2014 on kampanja, joka syntyi kolmen tyylibloggaajan päätöksestä olla ostamatta uusia vaatteita vuoden 2014 aikana. Haluamme sanoutua irti huonolaatuisesta pikamuodista ja vaateteollisuuden huonoista toimintatavoista. Samalla haluamme panostaa sekä oman vaatekaappimme sisällön parempaan käyttöön, laadukkaaseen vintageen ja second handiin että pienyrittäjien tukemiseen esimerkiksi teettämällä tai korjauttamalla vaatteitamme ja asusteitamme.

Tyylistä emme kuitenkaan tingi, ja kutsumme mukaan kaikki muutkin kiinnostuneet. Tarkoitus ei ole olla tiukkapipoinen, vaan harkitseva. Jokainen osallistuja voi rajata omat erityistapauksensa pois, ja on ymmärrettävää, että erityistapauksia tulee - jos vaikka juoksukengät hajoavat sellaisella, joka niitä tarvitsee, hän tuskin löytää kirpputorilta uusia! Toisaalta kampanjaa voi halutessaan laajentaa myös sisustus-, kosmetiikka-, kodintavara- ja muihin hankintoihin, jos niin haluaa."
Olen toteuttanut tätä kampanjaa alkuvuodesta lähtien. Tähän liittyminen tuntui luontevalta ja melko helpolta, sillä ostan muutenkin vaatteeni yleensä kirppiksiltä tai vintage-liikkeistä. Joskus tilaan vaatteita myös Etsyn kautta. Tuntuu, että viimeisen kahden vuoden aikana olen elänyt jatkuvassa vaatekriisissä raskauden ja imetyksen takia, joten "uusia" vaatteita olen tarvinnut melko paljon ja niitä on tullut myös hankittua. Viime aikoina olen myös innostunut ompelemaan enemmän ja uudet kankaat olen rajannut pois syntilistaltani.Olen päättänyt olla ostamatta vaatteita uutena myöskään lapselle. Se on erittäin helppoa, sillä lastenvaatteita on niin paljon kierrossa. Kuvissa näkyvän paidan ompelin Aarrekidin Rooster -kankaasta. Samasta metrin palasta tein myös vauvalle haalarin ja kaulurin ja Ollille pipon ja kaulurin. Tuli siis melko edulliseksi!

Olemme päättäneet ostaa myös kaikki lelut ja vauvan tarvikkeet kierrätettyinä. Leluja olemme myös lainanneet. Vauvan lelusäilö on Noran vanha ja hella itse tehty kierrätysmateriaaleista. Osan leluista olemme saaneet lahjaksi.

Suosittelen kaikkia kokeilemaan Kierrätyskeijukampanjaa. Mielestäni on ollut välillä jopa helpottavaa, ettei ole "tarvinnut" tehdä heräteostoksia, sillä päätös niiden suhteen on tehty jo etukäteen. Jos et ole valmis kokeilemaan koko vuotta, kokeile vaikka kuukausi ensin!


PS. Täytyy myöntää, että ostin uutena housut vauvalle 1-v juhliin ja myös yhden paidan Pomp De Lux-kutsuilta...

1 kommentti:

  1. Mukava, että lähdit mukaan! Tämä on oikeastaan tosi helppoa, kun ajatukseen tottuu.

    VastaaPoista