2. huhtikuuta 2013

Nora: Vielä on talvea jäljellä....

...mutta onneksi ei enää kauaa! Viimeistelin kuitenkin viimeisten talvipäivien kunniaksi joululomalla aloittamani lapaset tekemällä niihin vihdoinkin peukalot. Uudet lapaseni ovat ihanat, mutta toivon silti hartaasti, ettei minun tarvitse niitä kovin montaa päivää käyttää.
Kuvasin lapasia ikkunalaudallani. Olin saanut Julialta ja Ollilta kukkakimpun, joka oli kuihtunut maljakkoon ja siitä oli pudonnut muutama lehti ikkunalaudalle. Lehdet näyttivät niin kauniilta, että irroitin muitakin oksia ja kukkia kimpusta koristeeksi. Jostain syystä pidän kuihtuneista kimpuista ja siitä, kun kukkien värit muuttuvat puuterisiksi. Siksi en ollut tuotakaan raaskinut heittää pois.
Neuloin lapaset sauvolaisen Yliristinimen lammastilan käsinvärjätyistä langoista. Langat olivat eri paksuisia, joten lapasista tuli hieman muhkuraiset, mutta ei se mitään, pidän pinnasta. Yleensä prässään kirjoneuleet lopuksi, mutta nyt en tehnyt sitäkään.

Jos haluan bongailla hyviä kirjoneulamalleja, käyn yleensä katselemassa latvialaisen lapastapahtuman sivuilla eli täällä. Käykääpä kurkkaamassa te muutkin kirjoneule- ja lapasfanit!

Saatoin myös valmiiksi eräät ihanat raidalliset villasukat! Tosin minun osuuteni kokonaisuudessa oli minimaalinen, päättelin vain langat. Työn tekijä on Jenny, jonka piti antaa minulle sukat joululahjaksi, mutta hän ei ehtinyt saada niitä valmiiksi, joten sain ne vähän myöhemmin päättelemättöminä.
En tiedä miksi päättelin sukat vasta nyt, sillä nämä ovat kaikkea mitä hyviltä villasukilta voi toivoa! Minulle villasukissa on tärkeintä sopiva koko (ei saa olla liian isot), napakkuus (ei saa olla liian löysät) ja pirteä ulkonäkö (raidat toimivat sukissa aina! Paitsi ennen en pitänyt nimenomaan miehillä Marimekon raitasukista, ne olivat mielestäni liian nössöt. Pyörsin kyllä mielipiteeni myöhemmin. Olen muutenkin kova pyörtämään mielipidettäni, tänään olen jostain asiasta tätä mieltä ja huomenna täysin toista! Pitää kuulkaas mielen virkeänä tämä tällainen).
Ennustan näistä tulevan seuraavat suosikkisukkani! Ihmisellä pitää olla aina monta paria villasukkia, koska ilman niitä olisi hyvin vaikeaa kuvitella elävänsä täällä kylmässä Pohjolassa. Tosin kun kesä tulee, pyrin luopumaan kaikista sukista mahdollisimman pitkäksi aikaa. Toki kumisaappaisiin villasukat kuuluvat kesälläkin.  

1 kommentti: