14. helmikuuta 2013

Jenny: Uusi sarja, Jokanaisen käsityökurssi: kintaat

Löysin joitakin vuosia sitten kirppikselta paksun kansion, jonka nimi on Jokanaisen käsityökurssi. Kansio on vuodelta 1978 ja sisältää tosi paljon erilaisia ohjeita ja kaavoja. Aihepiirit on jaoteltu neljään suurempaan osaan; ompelukoulu, malleja ja kaavoja, paikkaan ja parsin ja ompelen kotiin.Varsinkin Paikkaan ja parsin -osio vaikuttaa kiinnostavalta, siinä on paljon erilaisia vinkkejä miten vanhoja vaatteita voi uudistaa, korjata tai tuunata. Käytinkin kansion ohjetta, kun vaihdoin vähän aikaa sitten keskimmäisen haalarin vetoketjun.



Ajattelin nyt aloittaa sarjan, jossa esittelen aina yhden ohjeen ja jaan mahdollisesti kaavankin teille, jos löytyy kiinnostuneita. En ollut tähän mennessä tehnyt siitä vielä mitään, mutta nyt innostuin ompelemaan lasten kintaat. Kaavassa oli kolme kokoa, miesten, naisten ja lasten. Lasten kintaiden sanottiin sopivan 8-10 vuotiaalle, joten pienensin pituutta noin puolitoista senttiä, enkä tehnyt saumavaroja muualle kuin peukaloon. Mutta kun kokeilin hanskoja, ne olivatkin minulle aivan sopivat! En viitsinyt enää pienentää, joten minulla on nyt uudet oranssi-keltaiset vedenpitävät hanskat.

Kankaana kintaissa käytin pul-kangasta, joka on kestovaipoissa käytettävää ohutta ja vedenpitävää materiaalia. Kangas on miellyttävän joustavaa ja ohuuden vuoksi sopii minusta hyvin hanskoihin. Vuoreksi olisin halunnut teddykarvaa, mutta minulla ei ollut sitä valmiina joten käytin paksua fleecea. Hanskat olivat koekäytössä vaunulenkillä, ja lämpimät olivat. Ensi kerralla tekisin vähän paksumman vuoren. Tänään käsineet olivat kokeilussa suojasäässä, kun teimme lumiukkoa, eikä yhtään vettä tullut läpi!

Ohjeessa on vaihtoehdot kolmelle erilaiselle käsineelle. Itse sovelsin vähän, eli tein oikeassa reunassa olevat vuorella.


Valmiit hanskat. Raidat eivät menneet ihan kohdilleen, mutta ei haittaa. Tarkoitukseni oli laittaa vielä kuminauhat suihin mutta itselleni en niitä tarvitsekaan.
Tässä on vielä lähikuva merkistä, joita olen tilannut täältä. Palvelu oli tosi ystävällistä ja merkin sai suunnitella juuri sellaiseksi kuin halusi. Olen laittanut näitä ompelemiini lasten vaatteisiin ihan huvin vuoksi, tällöin vaatteet näyttävät jotenkin huolitellummilta.

Seuraavaksi vuorossa voisi olla vaikka seuraavassa kuvassa oleva hattu, joka täytyy ehkä tehdä varmuuden vuoksi aikuisellekin sopivasta kankaasta. Tai sitten vain sovitan vähän useammin.



1 kommentti:

  1. Wautsi! Just tällaisiin oon etsinyt kaavaa! Löytyyköhän tuota netistä mistään?

    VastaaPoista