14. maaliskuuta 2013

Jenny: Pad thai -nuudelit (oma versio)

Tässä on nuudeliruoka, joka on ikisuosikkini thaimaalaisista ruuista! Pad thai on ollut to do -listallani jo todella kauan, vaikka olin olettanut, että sen valmistus olisi minulle liian haastavaa. Huomasin Uutta kasviskeittiö -kirjaa selatessani, että siitä löyty ohje pad thai nuudeleihin ja yritin painaa ainekset muistiini seuraavaa kauppareissuani varten. Kirja on muuten loistava, siitä olen valmistanut monia onnistuneita keitoksia, esim. tässä postauksessa olevan linssikookospinaattikeiton.

Olin siis tänään kaupassa ja unohdin muutamia tärkeitä aineksia, mutta hyvää tuli! Tässä ohje niinkuin itse valmistin ruuan ja vieressä myös alkuperäiset ainekset:

Pad thai -nuudelit

4 rkl rypsiöljyä (auringonkukkaöljyä)
4 kananmunaa kevyesti vatkattuna
150 g kuivattuja leveitä munanuudeleita (riisinuudeleita) (liota lämpimässä vedessä 5 min ja valuta)
100 g tuoretta pinaattia (paksoita, mangoldia tms. lehtivihannesta)
4 rkl sitruunamehua (tai 4 rkl tamarinditahnaa)
(4 rkl makeaa chilikastiketta) Tämän unohdin ostaa!!!
4 rkl soijakastiketta
1 iso porkkana (200 g) raastettuna
(100 g pavunituja) Näitäkään en muistanut kaupassa, olisivat kyllä kruunanneet ruuan!

Tarjoiluun
50 g paahdettuja cashewpähkinöitä (maapähkinöitä)
4 kevätsipulia silputtuna
korianterinlehtiä

Kuumenna vokki (itse kuumensin korkealaitaisen paistinpannun) erittäin kuumaksi ja lisää öljy. Lisää kananmunat ja nuudelit ja vokkaa noin 2 minuuttia niin että munista alkaa tukka kokkelia. Lisää loput ainekset ja vokkaa vielä 3-5 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsyneet. Jaa neljään lämmitettyyn kulhoon, ripottele päälle pähkinät, kevätsipulit ja korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti