5. toukokuuta 2013

Eeva: BarcelonassaBlogimme on ollut hieman hunningolla ja johtunee siitä, että olemme lähes kaikki matkailleet viime viikkoina, kuka missäkin. Nora vieraili ystävänsä luona Saksassa, Jenny vietti perheineen yli kaksi viikkoa Cran Canarialla ja Julia teki pikkureissun uudella Grace-laivalla. Minä ja mies olimme pidennetyllä vappulomalla Barcelonassa.

Olin jo pidempään sovitellut Barcelonan reissua aikatauluihini ja kun vapun tienoilla kertyi arkivapaita, niin tajusin tilaisuuteni tulleen. Kevään tulon viivästyminen vielä vauhditti ajatustani viettää vajaa viikko lämmössä ja auringossa, normaalistihan Barcelonassa on jo lämmintä tähän aikaan. Mutta toisin kävi, ilma oli melkoisen viileää ja sadettakin saatiin niskaamme. Onneksi pari viimeistä päivää aurinko paistoi.
Ensikertalaisena olin jo ennakkoon hahmottanut kaupungin, sen osat, julkisen liikenteen, kiinnostavat kohteet ja tehnyt väljän matkasuunnitelman. Mutta se suunnitelma oli laadittu aurinkoisia päiviä varten ja mentiin sitten päivä kerrallaan ilmojen mukaan. Turistibussissa istuminen ei ole muuten ollenkaan hullumpi tapa katsella kaupunkia sateella, koko kierroksella näkee jo melkoisen määrän kiinnostavia paikkoja.

Hotellimme B Hotel www.b-hotel.com osoittautui nappivalinnaksi. Aivan vieressä oli Joan Miron puisto, Monjuicin upea alue suihkulähteineen, puutarhoineen ja palatseineen, kävelymatka vanhaan kaupunkiin, hyvät liikenneyhteydet ja vielä uusi ostoskeskuskin samassa korttelissa.  Tyylikäs sisustus, ystävällinen henkilökunta ja uima-allas kattoterassilla lisäsivät pisteitä. Uin tosin vain yhden kerran, mutta sitäkin hartaammin. Kylmä vesi ja kolea ilma pelottivat ilmeisesti sen verran, että sain olla altaassa ihan yksin.
Näkymä Montjuicin kukkulalta
Montjuicin palatsi

Jokailtainen spektaakkeli Montjuicin juurella. Suihkulähteet tanssivat musiikin tahdissa.

Hotellimme oli siisti ja tyylikäs.
Kattoterassin altaalta avautuivat huikeat näkymät.

Yleinen maleskelu kaupungilla ja terassilla istuminen ovat lempihuviani lomalla ja Barcelona tarjoaa tähän mahtavat puitteet. Kadut eivät ihan heti lopu ja näkymät ja tunnelma ovat mitä miellyttävimmät, rentoa tunnelmaa, kiinnostavia kuppiloita ja monimuotoista arkkitehtuuria.
Aukiolla paistoi päivä.
Barcelonan pääkadulla, La Ramblalla riitti vilinää.
Värejä ja muotoja rakennuksissa,
Vietimme yhden iltapäivän Barcelonan akvaariossa joka taitaa olla Euroopan suurin, ja olihan se valtava ja monipuolinen näyttely. Mies on aktiivinen akvaarioharrastaja ja erityisesti tämä kohde oli hänen mieleensä.
Mustekala akvaariossa. Mustekalaa löytyi myös ruokalistalta.
Shoppailen mielelläni kaupunkilomalla, mutta miehen mielestä erityisesti vaatekaupoissa kiertely on jonninjoutavaa puuhaa. No, selvisimme ostoskierroksestakin tässä shoppailijan paratiisissa kohtuu hyvin. Nopea vaateröykkiöiden skannaus, ei sovitettavia vaatteita, paitsi kengät ja sitten kiinnostavan tuotteen kanssa kassalle jonottamaan. Siinä jonottaessa on sitten vielä mahdollisuus tarkistaa mitä aikoo lopulta ostaa tai olla ostamatta.
Ostoksina julisteita, kenkiä ja vaatteita.
Barcelonasta jäi mieleen paljon positiivisia asioita ja kaipuu lähteä sinne uudelleen, mahtava matkakohde kaiken kaikkiaan. Niin monta asiaa jäi kokematta, eniten harmittaa se, kun ei päästy Picasso-museoon. Kävimme kahtena päivänä siellä jonottamassa mutta molemmilla kerroille huomasimme jonotusajan venyvän
useisiin tunteihin.
Gaudin pääteos, La Sagrada Familia oli vaikuttava siitä huolimatta, että se on edelleen rakennustyömaana.

Tällä hetkellä en yhdy siihen hokemaan, että" kyllä on kiva palata matkalta kotiin". Olisin jäänyt Barcelonaan pidemmäksikin aikaa, toivoin jopa salaa jotain lakkoa tms joka olisi viivästyttänyt paluutamme. Uusiksi otetaan!
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti