8. elokuuta 2013

Julia: Laventelimekko

Tänä kesänä on tullut juhlittua kolmet ihanat ja rakkaudentäyteiset häät. Yhdet perinteiset tanssihäät, toiset venäläisen modernit ja kolmannet Ranska-teemaiset romanttisissa kartanotunnelmissa. Alkukesästä ongelmaksi muodostui tarpeeksi juhlavan mekon löytäminen imettävälle äidille. Kiertelin kaikki Turun vintage-liikkeet ja juhlapukuliikkeet, mutta koska mieleistä ei löytynyt, päätin teettää sellaisen. 
Suunnittelin ensin mallin. Halusin 1950-luvun tyylisen leveän helman, syvään uurretun kaula-aukon selän puolelle ja ison rusetin taakse vyötärölle. Kangaskaupassa selkenivät lopulta värit ja materiaalit. Yläosa on raakasilkkiä, rusetti paksua satiinia ja alaosa pallokuvioista tylliä. Olkapäille laitettiin piilonapit, jotta pystyn imettämään. Ompelijani teki tämän vain viikossa ja sain sen päälleni kaksiin jälkimmäisiin häihin. 
 Toivon, että tässä mekossa saisin viettää vielä monet ikimuistoiset juhlat!


4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis mekko! Hienoa työtä suunnittelijalta ja ompelijalta!

  VastaaPoista
 2. Saman ongelman kanssa olen minäkin tänä kesänä pähkäillyt! Hienosti olet ratkaissut ongelman nuilla olkaimilla! Itse tyydyin helmat korviin -ratkaisuun ;).

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavan iiihaaanaaa!
  En malttanut olla katsomatta, kun totkait haluan nähdä livenä kans; mut ei olla saatu aikaiseksi :=( , kyllä sekin päivä vielä joskus koittaa! Sain tästä makupaloja jo; nam, nam! - seija-täti

  VastaaPoista