24. elokuuta 2013

Julia: Uusi ja uljas keittiö


Keittiöremontti on ollut valmis jo hyvän aikaa, mutta nyt saimme vihdoin otettua kuvat ja pääsen postaamaan siitä teille. Keittiöremontin suunnittelu Eevan kanssa aloitettiin jo viime talvena. Asuntomme kuuluu yhtiöön, joka on rakennettu 1900-luvun alussa, joten halusimme, että keittiö tehtäisiin talon arvokasta vanhaa henkeä kunnioittaen, mutta modernein mukavuuksin varustettuna. Koko tarinan keittiön suunnittelusta voitte lukea tästä ja tästä aikaisemmasta postauksesta.

Aikatauluna oli, että remontti olisi valmis ennen vauvan syntymää, ja niin se olikin, puoli tuntia ennen lapsivedenmenoa! Lopputulos on toimiva ja avara!
Pieneen keittiöön saatiin järjestettyä kaikki tarpeellinen ilman, että lopputulos olisi näyttänyt sekavalta. Eevan suunnittelemat alakaapit valmisti Puutyöhuone, jonka työhön olimme erittäin tyytyväisiä. Rungot ja ovet ovat maalattua mdf-levyä. Saarekkeen taso on massiivitammea. Se on helppohoitoinen ja tuo mukavasti lämpöä tilaan.
Vanhat lankavetimet olen joskus korjannut talteen kirpputorilta ja ne sopivat keittiöön sattumalta täydellisesti.
Jääkaappi ja pakastin sijoitettiin saarekkeeseen tason alle, jossa ne ovat mahdollisimman huomaamattomat.


 Koko keittiön levyinen Stalan teräksinen taso on ollut käytännöllinen.
Uuni, liesi ja liesituuletin ovat Smegin.
Uunin vasemmalla puolella on Stalan kätevä neljän jäteastian järjestelmä, joka menee erittäin pieneen tilaan.
Tiskialtaan yläpuolella on vanha keittiönkaappi Koutusta, jonka isäni maalasi ja pienensi meidän keittiötämme varten. Kuivauskaappia emme halunneet, sillä mielestämme se on turha kun on astianpesukone.
Seinähana ja välitilan kaakelit on ostettu Domus Classicasta. Mittatarkat kaakelit ovat lasittamattomat ja ne on kiinnitetty seinään ilman saumoja.

Vihreä 1940-luvun kaappi on peräisin Koutusta. Eeva on kertonut sen tarinan aikaisemmin kaappipostauksessaan. Se sopii täydellisesti keittiön väreihin ja sen pieniin lokeroihin on hauska säilöä kaikenlaista. Kaapilla on paljon tunnearvoa, sillä kun olin lapsi, sen lokeroissa säilytettiin kaikenlaista ihanaa, kuten äidin koruja, kankaita, nappeja, nauhoja, käsityötarvikkeita ja vaikka mitä aarteita, joita pienen tytön oli hauska tutkiskella.
Vanha kaakelihella lämmittää meitä ensi talvenakin. Keittiön alakaapin päätyyn, joka tulee melko lähelle hellaa, asennettiin palonsuojalevy.
Saarekkeen yläpuolelle asennettiin suutarinvalaisimet, joista toinen minulla oli jo valmiina. Toisen löysin antiikkiliikkeestä ja vaihdatutin ensimmäiseen ruskean kangaspäällysteisen johdon ja posliinisen kattokupin, jotta ne olisivat keskenään samantapaisia.
Toivon, että tämä keittiö kestää aikaa ja palvelee meitä ja asunnon seuraavia asukkaita vielä monia vuosikymmeniä!

4 kommenttia:

 1. Kivannäköinen keittiö. Eri-ikäiset ja -näköiset kaapit sopivat hyvin yhteen ja lankavetimet ovat piste iin päälle. Tykkään myös kaakeleista! Kristiina

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja kodikasta.

  VastaaPoista
 3. Kaunista :) erityisesti tuo vanha kaappi on kyllä aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis ja ihanat kaakelit, kaapit ja värit!

  VastaaPoista