11. marraskuuta 2013

Eeva: Helpot adventtikynttilät

Kerrankin on jotain ajoissa tehtynä! Ensimmäiseen adventtisunnuntaihin on vielä kolme viikkoa aikaa, mutta Koutussa on jo adventtikynttilät valmiina. Kuten Nora edellisessä joulupallopostauksessaan mainitsi, niin isänpäiväsuunnitelmamme menivät pieleen kurjan sään vuoksi, ja innostuimme viettämään sateista ja tuulista päivää askarrellen. Isät olivat tosin vain hengessä mukana, mutta onhan se rentouttavaa jutustella ison pöydän ympärillä. Ja saada samalla jotain näkyvää aikaiseksi, vaikka ihan vaan yksinkertaistakin.

Adventtikynttilöitä on kaupastakin saatavilla valmiina monenlaisia, myös sähköisinä. Näissä kynttilöissä on ideana se, että käytetään lasipurkkeja, laseja tai mitä kukin sattuu löytämään ja  tuikkuja tai pöytäkynttilöitä. Askarteluhimo kun iski yllättäen, ja koska emme olleet tehneet mitään hankintoja etukäteen, niin käytimme tähän todella yksinkertaisia tarvikkeita.

   Näissä kynttilöissä, tai pikemminkin lyhdyissä on käytetty Ikean korkeita laseja, joita on joskus hankittu reilusti Jennyn häihin maljakoiksi. Ne ovat palvelleet hyvin myös drinkkilaseina.
Pohjalla on viime kesänä turhan optimistisesti hankittua hillosokeria ja numeronauhat lasin ympärillä on tulostettu peruskopiopaperille.

Isot lyhdyt ovat kookkaita, kolmen litran lasitölkkejä joita voi pitää vaikka lattialla. Ja hillosokeria riitti näidenkin pohjalle. Perinteiset, pujotellut sydämet on ripustettu rautalangalla.

Tuleva joulu on meille normaalista poikkeava, sillä vietämme sitä melko erillään ja tästä korvauksena järjestämme suvulle isot pikkujoulujuhlat. Taitaa nämä juhlat olleet sysäyksenä näin poikkeuksellisen aikaisiin joulupuuhiin. Ei niitä jouluvalmisteluja näköjään pääsekään pakoon vaikka itse joulua viettäisi etelän lämmössä.

4 kommenttia:

 1. Onpa ihania! Täytyypä ehkä kehitellä jotain samanmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula-Maija. Intoa ideointiin ja hyvää joulun odotusta. Tai onkohan jo liian aikaista tuota toivotella.

   Poista
 2. HEI Seimenrakentaja, kauniita lyhtyjä ja joulupalloja! Vinkki lasin koristeluun, jos lyöntimetalli ei mielestäsi ole liian blingblingiä, sillä joulun hopeista- ja kultaistahohdetta lyhtyihin. Vesiohenteinen kiinnikeaine tarttuu uskomattoman hyvin lasiin, itselläni ollut näin koristeltuja lyhtyjä ulkonakin pari talvea. Vanhat hillopurkitkin olen näin koristellut, liikaa ei kuitenkaan saa innostua, metallistahan ei valo näy läpi.
  -marja

  VastaaPoista
 3. Heipat vaan toiselle seimenrakentajalle! Lyöntimetalli kuulostaa hyvältä idealta,pitänee kokeilla. Ja varata sitä kotiin..seuraava askartelupuuska voi yllättää ihan yhtäkkiä:)

  VastaaPoista