20. maaliskuuta 2013

Julia: Peitto pienokaiselle

Täällä odotetaan jo malttamattomana vauvaa syntyväksi. Ihanaa saada pian nähdä miltä hän näyttää!
Halusin neuloa hänelle jotain lämmintä. Langat tilasin Garnstudiolta jo ennen kuin tiesin vauvan sukupuolta. Lankojen värit eivät ole yhtään sitä mitä nettisivujen värikarttojen ja sanallisten kuvausten perusteella odotin. Esimerkiksi kuvissa vaaleansiniset tilkut on neulottu langasta, jonka sävy on värikartan mukaan "vaalea harmaanvihreä". Loppujen lopuksi olen sävyihin kuitenkin ihan tyytyväinen.
Lanka on DROPS Merino Extra Finea, joka on mukavan lämmintä, mutta ei kutita. Tilkut ovat helmineuletta ja kooltaan noin 20x20cm. Ne on yhdistetty lopuksi virkkaamalla yhteen. Reunat on myös huoliteltu virkkaamalla.
Pidän tällaisista helpoista käsitöistä, joissa ei tarvitse seurata ohjeita. Tätä oli helppo tehdä missä vain ja vaikka telkkaria katsellessa. Tein jämälangoista vielä tossut, jotka on pakattu sairaalakassiin lämmittämään vauvan pieniä jalkoja ensimmäisinä päivinä.

1 kommentti:

  1. Peitto on tosi ihana, kyllä sen alla - tai päällä - kelpaa pikkuisen kelliä <3 Garnstudion värikartat ovat tosiaan joissain langoissa vähän harhaanjohtavat. Baby Merinon sävyt ovat aika kohdillaan ja luonnossakin ihanan heleät, jotkut Merino Extra Finen sävyt sen sijaan ovat vähän haalistuneita. Mikä on tietty ok, jos se on toivottu ominaisuus :)

    VastaaPoista