7. maaliskuuta 2013

Julian vauvakutsut

Viime viikonloppuna keräännyimme jälleen Kouttuun, tällä kertaa naisten kesken viettämään Julian vauvakutsuja. Huijasimme hieman Juliaa, Eeva pyysi nimittäin Julian ja Ollin viattomasti syömään, ja yllätys olikin täydellinen, kun vastassa odottivat sukulaiset ja perhetutut. Koutussa paikalla olevat miehet eli Joel ja Olli siirtyivät takavasemmalla katsomaan leffaa.

Paikalla oli Eevan, Noran, Jennyn ja Auran lisäksi Julian anoppi, Ollin veljien vaimot ja perhetuttumme (, joka on myös Julian entinen pianonsoiton opettaja) tyttärineen.
Pääosassa kutsuilla oli syöminen, kuten tavallista. Olimme järjestäneet ruoat nyyttärimeiningillä ja tarjolla oli muun muassa blinejä, juustoja ja salaatteja.
Kaikki kutsutut sukulaisnaiset eivät valitettavasti päässeet paikalle, mutta Eevan sisko Anna oli lähettänyt Julialle ihanan viestin, jonka Eeva luki syömisen lomassa. Annalla on kaksi alle kouluikäistä lasta ja hän kertoi viestissään hauskasti pojan ja tytön kasvattamisesta, onko siinä eroja ja toisaalta tekeekö yhteiskunta näitä eroja.
Olimme myös järjestäneet pientä ohjelmaa. Julian piti maistella vauvojen soseita, arvuutella mitä ne sisältävät ja antaa niille kouluarvosana. Pari sosetta veti Julian ilmeen aika vakavaksi ja posket punaiseksi, eivätkä arvosanatkaan olleet nelosta korkeampia, vaikka nimi pikkukalastajan herkku olikin lupaava... Onneksi Jennyn omatekoinen sose sai sentään seiskan.
Seuraavaksi arvuuttelimme vatsanympärystä. Kaikkien piti leikata langasta omasta mielestään oikeanpituinen pätkä. Pääsääntöisesti kaikkien leikkaamaat langat olivat ainakin 20 cm liian pitkiä. Lähimmäksi totuutta osui Julian anoppi.
Annoimme tulevalle äidille lahjaksi (tai kyllähän Julia nyt on jo äiti, vaikkei vauva ole vielä päivänvaloa nähnytkään) Suomen lasten laulukirjan ja Muumilaakoson vauvakirjan. Lisäksi vauva sai muun muassa hauskan tiikeripeppupotkupuvun.
Julia ja Olli ovat päättäneet jo tulevan lapsen etunimen, mutta arvuuttelimme toisia nimiä. Veikkasimme myös laskettua aikaa. Vauvakutsut olivat erittäin mukavat ja rennot. Naisten kesken aika vierähti siivillä ja viimeiset vieraat lähtivät kotiin vasta illalla.

Seuraavat suuret juhlat Koutussa ovatkin varmaan vauvan nimiäiset, tai no, jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, jonkinlaisia juhlia vietätään jo sitä ennen. Eihän sitä tiedä, jos vaikka terassin voisi tänä vuonna avata jo toukokuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti