20. huhtikuuta 2013

Eeva: Keittiökaapit kiertoon

Keittiömme on remontoitu täällä asuessamme jo kahteen kertaan kokonaan. Ensimmäisellä kerralla purettiin vanha keittiö kokonaan, uusittiin pinnat, kalusteet ja koneet. Toinen kerta oli pakon sanelema juttu, sillä meillä oli keittiössä vesivahinko. Vesiputkeen oli ilmestynyt pienen pieni reikä, joka oli todennäköisesti tihkuttanut vettä lattiarakenteisiin jo pidemmän aikaa. Koko lattia jouduttiin purkamaan ja rossipohjan sammaleristeet poistamaan. Osa järeistä kannatushirsistä oli kostunut ja niiden kuivaamiseen koneellisesti hupun alla meni pari kuukautta.

Paikallinen puuseppä teki nämä kalusteet keittiöömme jo parikymmentä vuotta sitten ja ne ovat säilyneet remontista toiseen.


Tällä kertaa päädyimme uusimaan osittain kalusteet ja laitteet. En halunnut vielä luopua puusepän tekemistä ajattomista kalusteista, sillä ne olivat vielä varsin hyväkuntoiset. Halusin kuitenkin vintistä löytyneen 1950-luvun yläkaapin keittiöön, ja toimintojen paikkaa vaihtamalle se onnistui.

Tässä keittiö ennen viimeistä muutosta. Tuosta punaisesta kaapista tehtiin Julian keittiöön yläkaappi.


Kolmas ja viimeisin muutos keittiössä on juuri valmistunut ja se koskee vain yläkaappien vaihtoa. Tämä toimenpide sai alkunsa Julian keittiöremontista ja siitä tulikin varsinainen vanhojen keittiökaappien kiertoliike. Julia oli nimittäin jo pari vuotta sitten ostanut kokoelman Uusi muste -blogin Mikolta hänen keittiöremontistaan ylimääräiseksi jääneitä 1950-luvun keittiökaappeja, jotka purettiin uusien kalusteiden tieltä. 

Kuuden yläkaapin kokonaisuudesta oli alun perin tarkoitus tehdä Julialle ja Ollille yläkaapit, mutta kaappeja olisi pitänyt modifioida niin paljon, että mietimme muita ratkaisuja. Huomasimme, että meidän keittiön vanha kaappi kävisi korkeusmitoitukseltaan Julian keittiöön, joten päädyimme pienellä muutokselle tekemään siitä Julialle sen tarvittavan yläkaapin. Kaappi siis kavennettiin ja maalattiin. Lisää Julian uudesta keittiöstä kuulette myöhemmin.
 
Saimme Julialta sen kuuden kaapin kokonaisuuden ja pienen kunnostuksen ja maalauksen jälkeen siitä tulikin meille kelpo yläkaapisto. Korkea yläkaapisto korostaa tilan korkeutta.
Kaappeihin oli jossain vaiheessa vaihdettu uudet vetimet, mutta sain vanhat vetimet  työkaverin kätköistä.
Kaasuliesi on osoittautunut käytössä aivan mahtavaksi. Se on nopea ja talvella liekin lämpö luo mukavasti tunnelmaa.Teräshyllyt teetettiin jo edellisen remontin yhteydessä aputasoiksi.
Tämä pieni yläkaappi on ollut jo muutaman vuoden odottamassa paikkaansa. Löysin sen paikalliselta kesäkirppikseltä. Maalauksen jälkeen siitä tulikin sopiva pari korkealle kaapistolle.

Vanhat maustepurkit ovat aluperin kuuluneet äidinäidilleni.
Keittiön lasipöytä riittää mainiosti meidän Koutussa tällä hetkellä asuvalle pienelle perheellemme, mutta kun kaikki lapset perheineen ovat koolla, syömme ruokasalissa tai luokassa.

Pieni naulakko toimii keittiössä hyllynä.Kuten huomaatte, keittiömme koostuu varsin erilaisista osista. Tunnelma on mielestäni kohdallaan, sopivan rento ja persoonallinen. Ja lisäksi keittiö toimii käytössä oikein hyvin.

6 kommenttia:

 1. Upeata! Oon niin iloinen, että noi mun vanhat kaapit päätyi vielä käyttöön. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan myös iloisia kaapeistasi. Ne kivat pienet laatikot eivät vaan vielä löytäneet paikkaansa, mutta varmasti niillekin löydetään käyttöä.

   Poista
 2. Hienoa että kaapeille on uusiokäyttöä. Niitä näkee niin paljon kaatopaikalla hylättyinä ja rikottuina. Jep, kaatisbongaus on hieno laji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Juuso, erilaista tavaraa heitetään aivan liian paljon roskiin eikä edes yritetä kierrättää.

   Poista
 3. Mahtavaa nähdä, kuinka vanhat kaapit ovat heränneet uuteen loistoon. Meillä on sama tilanne - olemme pistäneet kaapistoa kiertoon, mutta vielä ei ole entisöijät innostuneet. Toivottavasti jollakulla on tarvetta ja 1950-luvun keittiöstä löytyvät puukaapit pääsevät uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todella, että kaappinne löytävät uuden kodin! Ne alkavat jo olla harvinaisuuksia ja aavistelen niissä olevan hitusen tulevaisuuden antiikin ainesta.

   Poista