1. huhtikuuta 2013

Eeva: Kylässsä veljen luona - klassikkoja ja antiikkia


Toivottavasti kaikilla on ollut mukava pääsiäinen. Meillä on ollut muuten mukavaa, lukuun ottamatta ärhäkkää vatsatautia ja Jennyn nuorimmaisen korvatulehdusta. Pääsimme kuitenkin Noran ja Joelin kanssa kuvaamaan veljeni perheen viehättävää kotia, joka on tämän postauksen aiheena. Pyrimme esittelemään teille jatkossakin noin kerran kuukaudessa mielenkiintoisen asunnon.

Veljeni on asunut perheineen tässä kodikkaassa puutalossa hieman yli parikymmentä vuotta. Kaksi vanhempaa lasta on muuttanut jo omilleen ja nuorin asuu vielä kotona. Talo on alun perin rakennettu vuonna 1900, mutta sitä on laajennettu 20-luvulla. Edellinen omistaja on tehnyt suurimmat remontit. 

Veljeni perheineen on pintaremontoinut taloa vuosien varrella sisältä ja ulkoa, mutta laajennuksiin tai tilamuutoksiin ei ole ollut tarvetta. Suurimmat remontit on tehty kylppärissä ja keittiössä, keittiö uusittiin muutama vuosi sitten. Kaksikerroksisessa talossa on 7 huonetta ja lisäksi yläkerrassa on iso oleskeluaula ja keittiön yhteydessä kodinhoitotila. Sauna ja pyykinpesutila sijaitsevat piharakennuksessa. 

Tässä kodissa on miellyttävä mittakaava. Osa huoneista on melko pieniä ja huonekorkeus on matala, mutta ne on sisustettu taidokkaasti tiloihin sopivilla kalusteilla. Viihtyisä ja sopivan rento sisustus koostuu kotimaisista klassikkokalusteista, antiikista ja peruskalusteista. Lukuisat taitavasti sommitellut taulut sekä taide- ja koriste-esineet viimeistelevät sisustuksen. Pieniruutuisia ikkunoita ei ole peitetty verhoin, vaan valoa säädellään paperilaskos- tai puusälekaihtimilla. 

Täällä ei näy tehosteseiniä eikä trendivärejä, sillä seinäpinnat ovat keittiötä lukuun ottamatta valkoisia. Ovatkohan nämä valkoiset seinäpinnat jo kotoa sisäistettyjä, lapsuudenkodissamme oli aina valkoiset seinät, ja itsekin olen mieltynyt niihin. Lattiat ovat joko vaaleiksi maalattua lautaa tai kotimaista Saima-parkettia.



Yleisnäkymiä eteisestä katsottuna
Veli ja käly. Olohuoneen suuren Artekin pöydän ääressä ovat lapset tehneet läksyjään, tässä on myös syöty isännän ja emännän valmistamia herkkuja ja parannettu maailmaa. Taustalla sininen antiikkikaappi.
Yhteistyössä kälyn ja veljen kanssa suunniteltu keittiö on osoittautunut toimivaksi.
 Purjevene ikkunalaudalla muistuttaa pariskunnan intohimosta purjehtimiseen. Opettajilla onkin mahdollisuus harrastaa purjehtimista pitkien lomien aikana. Veli ja käly tosin aloittavat veneilyn aikaisin keväällä ja ovat varmaankin niitä viimeisiä myöhään syksyllä jotka nostavat veneen talviteloille.
Kaappikello talonpoikaisantiikkia sulassa sovussa Artekin nojatuolin kanssa.Veljelläni on mittava levykokoelma, Lp- ja cd-levyjä on musiikin eri osa-alueilta hyvässä järjestyksessä.
Pönttöuuni musiikkihuoneessa tuo lisälämpöä ja tunnelmaa.
Musiikkihuoneen arkku on peräisin 1800-luvulta. Arkun päällä on jugend-henkinen tekstiili, yläpuolella Tapani Raittilan grafiikkatyö. 
 Pianohuoneen upea piano on edelleen käytössä ja soi kauniisti. Kälyni on taitava pianisti ja ilahduttaa soitollaan silloin tällöin myös muitakin.
Pianohuoneen antiikkisen villamaton kuviot ja värit korostuvat kauniisti vaaleaa lautalattiaa vasten.

Yksityiskohtia pianohuoneesta.
Olohuoneen tv-nurkkaus. Vasemmalla seinällä Tuoman von Boehmin öljyvärityö, oikealla isämme akvarelleja.
Näkymä olohuoneesta makuuhuoneeseen, Oikealla Kerstin Carlstedtin kukka-aiheinen öljyvärityö.
Ylempänä Eero Järnfeltin grafiikkatyö, alla Tyko Sallisen akvarelli. 
Näkymä olohuoneesta eteiseen. Vaalea matto on Artekin vuosikymmeniä vanha villamatto, ja edelleen kuosissaan.



Toivottavasti viihdyitte tämän kauniin kodin seurassa!

(edit: Kuvatekstit siirretty kuvien alle/ Aura)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti