12. huhtikuuta 2013

Julia: Vauvanhoitotarvikkeet top 5

Vauva on nyt kolme viikkoa vanha ja kasvaa ja kehittyy joka päivä. Päivät ja yöt menevät hujauksessa.

Vauvoja varten kaupataan kaikenlaisia vempaimia ja tarvikkeita. Itse olemme saaneet paljon tarvikkeita sukulaisilta ja ostaneet käytettynä. Mielestäni turhin vauvantarvike, mihin olen törmännyt on vauvan kylvetystuki. Imetystyynyä en myöskään ole kaivannut. Listasin omasta mielestäni tärkeimmät vauvanhoitotarvikkeet kolmen viikon kokemuksella.

1. TISSIT
Imetys on arvokas asia ja olen onnellinen, että se on onnistunut niin hyvin.

2. KEINUTUOLI
Tämän keinutuoli hankittiin raskausaikana juuri vauvan kanssa keinuttelua ja imetystä varten. Nora ja Eeva kävivät puolestani Art & Designin huutokaupassa ostamassa sen kun en itse päässyt. Keinutuolit vievät yleensä paljon tilaa, mutta tämä yksilö on matala ja siro ja mahtuu hyvin vinokaton allekin. Se myös keinuu hyvin, vaikka on niin pieni. Päivisin istuskelen siinä usein imettämässä ja laulamassa vauvalle.

3. TABLETTI
Alkuun vauva viettää aikaa rinnalla suuren osan päivästä. Silloin on hyvä olla jotain tekemistä, jotta aika ei käy pitkäksi. Sain Ollilta tablettitietokoneen joululahjaksi ja se on ollut erittäin kätevä ja ihan mukavaa imetysseuraa.

4. KANTOLIINA
Vauva nukkuu kantoliinassa vähintään yhdet unet päivässä. Kantoliinan kanssa oltiin myös ensimmäiset kerrat ulkona, kun oli vielä niin kylmä, ettei muutaman päivän ikäistä vauvaa voinut vielä laittaa vaunuihin. Myös Olli on käyttänyt kantoliinaa paljon, siitä on tullut sellainen isän ja pojan yhteinen juttu. Tämä trikoinen kantoliina on lainassa kivalta naapurilta, meillä on myös toinen kudottu liina, joka on käytössä tukevampi. Trikoinen tosin menee pienempään tilaan ja on helppo ottaa mukaan minne vain.

5. ÄITIYSPAKKAUS
Äitiyspakkauksesta löytyy vaikka mitä tarpeellista ja laatikko toimii meillä myös päiväunipaikkana. Olin ajatellut ommella laatikkoon päällisen, mutten ehtinyt tehdä sitä ennen vauvan syntymää. Toisaalta tuo uusi laatikko on mielestäni niin kivan näköinen, että eihän sitä edes raaskisi peittää.

Tärkeitä näiden lisäksi ovat olleet myös kestovaipat, vaatteet ja suklaa. 

1 kommentti:

  1. Voi miten ihanan onnellisen näköinen perhe!
    T. Jutta

    VastaaPoista