20. lokakuuta 2013

Julia: Parven sisustus


Asuntomme sisustus on kauttaaltaan melko feminiininen, johtuen siitä, että mieheni ei ole kiinnostunut sisustamisesta. Jopa makuuhuoneessakin on vaaleanpunaiset tapetit, mutta onneksi mies on tarpeeksi äijä ollakseen välittämättä sellaisista pikkuseikoista. Olen välillä oikeasti yrittänyt sisustaa vähän maskuliinisemmin. Tässä tarina siitä.

Keittiömme yläpuolella on matala parvi, joka toimii telkkari- ja vierashuoneena ja siellä säilytetään kirjoja, pelejä ja käsityötarvikkeita. Sisustaminen onkin haasteellista kun on näin monta toimintoa ja matala, pitkä tila kyseessä. Olin ajatellut tänne sellaista maskuliinista ilmettä, miehekkäitä värejä ja ehkä jopa nahkaa. 

Alku meni ihan hyvin kun valitsin seinien väriksi vaalean harmaan (maalia oli jäänyt eteisen maalaamisen jälkeen), mutta sitten kävimme äidin kanssa kangaskaupassa ja arvaatte varmaan, miten siinä kävi.
Vaaleanpunainen sopii niin nätisti harmaan kanssa. Siispä ostin vaaleanpunaista pepitaruutuista kangasta, jolla päällystin 120cm leveän vaahtomuovipatjan, joka toimii tarvittaessa vierasvuoteena ja siinä myös löhöillään telkkaria katsottaessa. Isot harmaaraidalliset tyynyt kätkevät sisäänsä varapeitot ja tyynyt. Kukka- ja sydäntyynyt olen myös tehnyt itse.Koko parven mittaiseen "koloon" mahtuu paljon kirjoja ja pelejä. Valokuvat käsityöarkun päällä ovat Joelin ottamia. Kaakelihellan yläosa koristaa parvea ja lämmittää talvella parven ihanan lämpimäksi.
Patjan päälle levitetyn tilkkupeiton olen tehnyt lukiossa käsityön lukiodiplomityönä. Se on alunperin tarkoitettu riippumatoksi. Brodeerasin ompelukoneella rakkauslaulujen sanoja tilkkuihin ja käytin materiaaleina suurimmaksi osaksi kierrätettyä pellavaa ja vanhoja lakanapitsejä. Voin muuten suositella kaikille lukiolaisille lukiodiplomin tekemistä jos siihen on mahdollisuus. Ne olivat mielestäni lukion hauskimpia kursseja ja opiskeltiin mm. kaavoitusta. Lukiodiplomin voi lukiosta riippuen tehdä kotitaloudesta, kuvataiteesta, käsityöstä, liikunnasta, mediasta, musiikista, tanssista ja teatterista.

Nora on ottanut nämä kuvat parvelta viime keväänä. Sen jälkeen Olli on tehnyt parven toiseen päähän matalan tv-tason ja tukevat kaiteet, jotta lapset eivät pääsisi putoamaan. Tämä on yksi kotimme lempipaikoista ja varsinkin lapset viihtyvät täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti