20. joulukuuta 2013

Julia: DIY viimehetken lahjat lapselle ja vauvalle

Joulu on jo ovella, mutta vielä on aikaa pienelle viime hetken lahjojen askartelulle. Tässä teille kaksi teeseitse -ideaa lapsille. Kumpaankaan ei tarvita kovin erityisiä askarteluvälineitä, kuvilla ja kontaktimuovilla pärjää jo pitkälle.

Muistipelit ovat lasten ikisuosikkeja. Tein Pöllön muistipelin Ikeasta ostetusta lasten lahjapaperista, jossa oli hauskoja eläinaiheisia kuvia. Leikkasin kutakin kuvaa kaksi samanlaista, liimasin ne kartonginpalasille ja päällystin kontaktimuovilla. Askartelulaatikosta löytyi vanha pahvinen rasia, jonka päällystin teemaan sopivaksi. Samantyyppisiä muistipelejä voisi tehdä myös lehdistä leikatuista tai tulostetuista kuvista eri teemoilla.


Muistipeli laitetaan vielä kaappiin odottamaan seuraavaa joulua, sillä lapsemme on vasta 9kk. Tämä kuvakirja puolestaan kääritään pakettiin hänen ensimmäistä jouluaan varten.

Matkaani tarttui lehtihyllyltä syksyllä ilmestynyt Kidd.Ohttp://www.kiddo.fi/ -lehti. Siinä oli paljon kivoja kuvia lapsista. Vauvat pitävät tunteita ilmaisevista kasvokuvista ja lehteä on luettu yhdessä vauvan kanssa paljon. Päätin jalostaa lehden kuvat katselukirjaksi.

Käytin kirjan pohjana kirppikseltä 50 snt:llä ostettua pahvikirjaa. Leikkasin kuvat sopivan kokoisiksi ja liimasin ne sivuille. Lopuksi päällystin sivut kontaktimuovilla.

Vielä kiinnostavampi tämäntyyppisestä kirjasta tulisi, jos tulostaisi vauvan sukulaisten, perheenjäsenten ja ystävien kuvia ja kirjoittaisi vaikka loruja sekaan. Silloin se olisi myös henkilökohtaisempi lahja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti