15. joulukuuta 2013

Nora ja Julia: Lahjat kääröihin

Olimme tänään koko perheen voimin sunnuntaibrunssilla turkulaisen Aboa Vetuksen ja Ars Novan kahvilassa Aula Cafessa. Siellä on myös kiva museokauppa, jossa oli myynnissä hienoja leimasimia. Niistä innostuneina päätimme paketoida tänään yhdessä loput joululahjat. Ostimme Tiimarin konkurssimyynnistä valkoista ja punaista leimasinväriä, mutta nämä värityymyt olivat hieman liian pieniä meidän uusille, melko kookkaille leimasimillemme.
Tähän pehmeään pakettiin käytimme paisley-kuvioista leimasinta. Paperi on kukkakaupan paketeista säästettyä "silkkipaperia". Koristesydän on tehty valkoisesta "taikataikinasta", jonka tekemiseen on ohje Taikinainen takiainen -blogissa. Kuten kuvasta näkyy, väriä oli hankala saada minimaalisista värityynyistä leimasimeen, jolloin kuvioista ei aina tullut ihan tarkkoja, mutta lopputulos oli silti ihan hauska.
Hajuvesi käärittiin mustaan paperiin, johon painettiin pitsikuvio toisella leimasimella. Toivotukset tehtiin Tigerin kivoilla ja monikäyttöisillä kirjainleimasimilla. Myös tämän paketin sydän on tehty taikataikinasta.
Ruskea peruspaperi on ikisuosikkimme kaikessa paketoinnissa. Siihen ei ikinä kyllästy, siitä voi tehdä mitä mielikuvituksellisempia paketteja. Lisäksi se on myös edullista. Tähän pakettiin maalattiin valkoisella vesivärillä havunoksia ja lumihiutaleita. Harmaavalkoinen kirppikseltä ostettu Tampellan paperinaru viimeistelee käärön.
Isoäidin korulahja on paketoitu ylelliseen kultaiseen glitterlahjapaperiin ja sidottu viininpunaisella satiininauhalla. Glitterpaperi on ostettu Tigeristä. Samasta paperista on tehty joulukuusen muotoinen koristelu ruskealla paperilla paketoituun pakettiin.
Tänä vuonna joulumme tulee olemaan erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna, sillä Koutun isäntäväki lähtee jouluksi ulkomaille ja Jennyn perhe suuntaa Joensuuhun. Aattona me jäljelle jääneet, eli Julian perhe, Nora ja Jonas pääsemme nautiskelemaan Julian anopin herkulliseen joulupöytään, ja aattoillan vietämme pienellä porukalla Koutussa. Joulupäivänä aiomme keksiä jotain vähän erilaista ohjelmaa ja syötävää kuin mihin perinteisesti on totuttu. Alkujärkytyksestä toivuttuamme olemme itse asiassa melko innoissamme tulevasta erilaisesta joulustamme.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania paketteja. Tuollaisen, jos saisi, ei haittaisi, vaikkei sisällä olisi mitään. =)
    Nina (Heino)

    VastaaPoista
  2. Voi että miten ihania! Kyllä noilla kelpaa viettää joulua :)

    VastaaPoista