21. joulukuuta 2013

Nora: Polkakarkkipallo

Olen ollut flunssassa ja kuumeessa muutaman päivän, ja tauti on verottanut jouluvalmistelujani. En siis ole siivonnut, en ole ostanut kaikkia lahjoja enkä ole laatinut ruokakauppalistaa. Eniten minua kuitenkin harmittaa, etten eilen viettänyt ystävieni kanssa pikkujouluja Helsingissä. Sen sijaan olen katsonut monta leffaa puoliväliin, aloittanut monta sarjaa, todennut kaikki tylsiksi ja nukkunut.

Tänään uhmasin tautia ja tein pikaisen täsmäiskun kaupungille. Tavoitteenani oli hankkia puuttuvat lahjat ja tarvikkeet jouluaskarteluihin. Tungoksessa tärisenävänä ja hikeä valuvana en kyennyt toteuttamaan koko suunnitelmaani, mutta askartelutarvikkeet löytyivät. 

Eli, saanko esitetellä, juuri valmistunut jouluinen polkakarkkipalleroinen!
Itsehän suosin helppoja arkarteluja, jotka ovat silti näyttäviä, ja polkapallo kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan. Palloon tarvitaan: karkkeja, kuumaliimaa, nauhaa, styrokspallo ja ruuvi.
Polkakarkkeja oli muuten vaikea löytää. Kiersin Turun karkkikaupat läpi ja aloin jo olla epätoivoinen, kun jokainen paikka tarjosi eioota. Onneksi piipahdin sattumalta Kauppahallissa, ja siellä karkit odottivat minua erään puodin hyllyllä. Tosin hinta oli mielestäni aika suolainen: 8,50 e / 400 g. Toisaalta karkit olivat myös tosi hyvännäköisiä ja kiiltäviä, maullahan ei tässä tapauksessa ole väliä.

Aloitin askartelun työntämällä ruuvin nauhan keskikohdasta läpi ja sitten ruuvin nauhoineen styrokspallosta läpi sen ylimmästä pisteestä (tähänkin varmaan olisi olemassa joku geometrinen termi, jota en nyt muista, mutta ruuvi työnnetään palloon sieltä pallon "huipulta").

Tämän jälkeen liimasin pallon täyteen karkkeja ja lopuksi solmin nauhasta rusetin. Voiko olla helpompaa? Ei juurikaan!
Käyttämäni pallo oli halkaisijaltaan noin 10-12 cm, ja karkit lisäsivät hieman ympärysmittaa.
Ihka ensimmäisen polkakarkkiaskarteluni tein viime vuonna. Tein kranssin samalla tekniikalla. Karkit olivat suoraan sanottuna tuolloin hieman rumempia ja pinnaltaan jauhoisia, joten lakkasin kranssin lopuksi askartelukaupasta ostamallani lakalla.
Oikein mukavaa joulun aikaa kaikille! Postailemme varmaan jouluna Koutusta ja kerromme, miten erilainen, pienen porukan joulumme meni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti