18. joulukuuta 2012

Nora: Great Balls of Christmas

Norjalaisten Arnen ja Carlosin joulupalloista on kohistu jo tovi. Itselläni meni lähes koko vuosi totaalisessa käsityötyhjiössä, ja päätin aloittaa rakkaan harrastukseni uudelleen varovaisesti pikku pallon neulomisella (tai kutomisella, kuten me turkulaiset sanomme).

Yhteen pikku palloon ei puikkojen heiluttaminen kuitenkaan jäänyt, vaan suoraan sanottuna mopo lähti käsistä.
Joulupallo on mahtava käsityöidea, sillä a) pallot ovat todella kauniita, b) ne valmistuvat nopeasti ja c) koskaan ei tarvitse tehdä kahta samanlaista. Tiedättehän kaikki sen tunteen, kun lapanen on valmis ja pitäisi tehdä vielä toinenkin, vaikka ajatukset ovat jo ihan uusissa neulekuviossa!

Kävipä vielä niin hyvä tuuri, että joulupalloinnostukseni ajoittui Netflixin lansaareuksen kanssa samaan aikaan. Sain hyvän syyn katsoa samalla muun muassa The Inbetweeners -, Party Down - ja Shameless-sarjat (kaikista kaikki kaudet). Tästä onkin hyvä vetää aasinsilta ensi vuoteen, uudenvuodenlupaukseni on hankkia jonkinlainen elämä!
Joulupallot-kirjasta löytyvät ohjeet pallon neulomiseen sekä 55 pallon ohjeet. Tilasimme Jennyn kanssa kirjan puoliksi Adlibriksestä, mutta kirja löytynee ainakin kaikista suuremmista kirjakaupoista. 
Ennen kun sain ihka ensimmäisen joulukuuseni pidin palloja laakeassa korissa.
Nyt pallot roikkuvat kuusessa, jonka muuten Julia miehensä kanssa kävi kaatamassa. Maanomistajan luvalla tietenkin.
 

6 kommenttia:

 1. tämmöistä pitäis saada tehtyä itsekin... jo pelkästään ton otsikon takia. :)

  VastaaPoista
 2. Nää on niin suloisia! Onko helppo tehdä? Onnistuuko vaikkei ikinä olisi neulonut tai kutonut mitään?

  VastaaPoista
 3. Pallon teko on kyllä helppoa, mutta ihan aloittelijalle jotkut kuviot voivat aiheuttaa ongelmia. Ensimmäisestä pallosta voisi tehdä vaikka raidallisen ja sen jälkeen jatkaa helpoilla kirjoneulekuvioilla. Mutta missään tapauksessa tämä ei ole vaikeaa!

  VastaaPoista
 4. Ihania palloja. Pitäisi itsekin saada aikaiseksi. :)

  VastaaPoista