28. joulukuuta 2012

Kirppikset: Shoppailua Manhattanilla

Yhteinen rakas harrastuksemme on kirpputoreilla, vintagekaupoissa ja vanhaintavaraliikkeissä kiertely. Aloitammekin nyt postaussarjan, jossa esittelemme Turun ja lähiympäristön kirpputoreja ja muita käytettyjen tavaroiden liikkeitä.

Ensimmäinen esittelykohde on suosikkikirpparimme Kirppis-Center Manhattan. Tämä iso hyllykirppis sijaitsee Pitkämäessä, kävelymatkan päässä keskustasta (noin 2 km). Koska myyjät hinnoittelevat tuotteensa itse, hintataso vaihtelee paljon. Yksityishenkilöiden lisäksi kirppiksellä tavaroita myyvät muutamat yritykset, kuten vanhoihin huonekaluihin erikoistunut Pimee vintti. Pääpaino on kuitenkin vaatteissa ja pienesineissä kuten astioissa ja posliinikoirissa.
Tänä aamuna lähdimme viettämään laatuaikaa naisten (Nora, Julia, Jenny) kesken. Tosin mukaan pääsi yksi harvinaisen kärsivällinen miespuolinen henkilö, Jennyn kuopus.

Kirpputorit täyttyvät nykyään ketjuliikkeiden halpisvaatteista, joita saa lähestulkoon samaan hintaan uusina, ainakin alennusmyynneistä. Kirppiksiltä kannattaakin bongata laadukkaita materiaaleja ja klassisia malleja, jotka kestävä aikaa. Toki ketjuliikkeiden vaatteetkin voivat olla laadukkaista materiaaleista valmistettuja. Yksi kirppiksillä shoppailun hyvistä puolista onkin, että vaatteiden laatua on jo testattu käyttämällä ja pesemällä.

Julia löysi kaksi mekkoa, jotka mahtuvat myös raskausmahan päälle, vaikka ne eivät varsinaisia äitysmekkoja olekaan. Toinen on Gina Tricotin ja toinen Jackpotin.
Klassiset silkkipaidat ovat olleet pukeutumisessa hitti viime aikoina. Mekin onnistuimme löytämään hyllyn, jossa roikkui silkkipaitoja kaikissa sateenkaaren väreissä. Nora osti tummansinisen ja -punaisen version, Jennyn mukaan lähti tummanvihreä paita.
Huonekaluja ei Manhattanilla juurikaan ole, mutta joskus yksittäisiä kappaleita voi löytää. Nämä ihanat 1900-luvun alun wieniläistuolit jouduimme valitettavasti jättämään odottamaan uutta kotia, sillä kenelläkään meistä ei ollut niille paikkaa. 
Pimee vintti on oikeastaan ainoa osasto, jossa on myös huonekaluja.
Jenny löysi vanhan ala-asteaikaisen idolinsa levyn. Kylien LP olisi lähtenyt kahdella eurolla, mutta sitä ei tarvinnut ostaa, sillä se löytyi jo kokoelmista. Ennen kuin Jenny edes osasi englantia, hän hoilaili kaiket päivät "Ai su pii su laki, laki, laki, lakii..."
Noralla on marmorin lisäksi himo myös erilaisiin kultaisiin esineisiin. Hän löysikin kokoelmiinsa kultaisen hedelmän.
Noralla on taipumus ostaa kirppiksiltä myös kauniita korkokenkiä, vaikkei hän loppujen lopuksi niitä juuri käytä. Näille kengille on kuitenkin jo juhlat tiedossa.
Tässä neuleessa oli hauska kuviointi. Se jäi kuitenkin hyllyyn. Tuntuu, että muutama vuosikymmen sitten neulesuunnittelijoilla oli paljon enemmän mielikuvitusta kuin nykyään.
Lastentarvikkeita on todella paljon kirpputoreilla. Vaikka lastenvaatteiden kulutus on kova, niiden käyttöikä on lyhyt. Uskaltaisimmekin väittää, että halutessaan äitien tai isien ei tarvitsisi ostaa yhtään vaatetta uutena. Jennyllä on ollut käytössään kantoliinan lisäksi erittäin käteväksi osoittautunut Ergon kantoreppu. Julia harkitsi samanlaista, mutta löysikin edullisesti YAMO-merkkisen kantorepun. Googlailimme pikaisesti repun käyttökokemuksia, ja se vaikutti niiden perusteella hyvältä, joten Julia otti sen. Lopullinen totuus paljastuu käytössä.
Jennyn tytöt saivat tuliaisina ison läjän hyväkuntoisia ja kivannäköisiä vaatteita. Miehelle löytyi silitysrauta suksien huoltamista varten. Tässä päivän kokonaissaldo.....
Lopuksi joimme vielä kahvit kirppiksen kahviossa.


2 kommenttia:

  1. Ihana kirppispäivä teillä! Tuo Manhattan on kyllä ihan hitti!

    VastaaPoista
  2. Niin oli, tuli kyllä ostettua niin paljon ettei tarvitse vähään aikaan mitään!
    t: Jenny

    VastaaPoista