19. helmikuuta 2013

Eeva, Julia & Nora: Mamman kengät

Rakas isoäitimme eli mammamme kuoli joitakin vuosia sitten. Hän oli omalaatuinen ja erikoinen persoona, emmekä tarkoita tätä negatiivisessa mielessä. Hän ei ollut mikään seinäruusu, vaan rakasti tansseissa käymistä, matkustamista ja vietti erittäin sosiaalista elämää.

Mamma rakasti myös pukeutumista ja perimmekin hänen valtavan vaate- ja kenkävarastonsa, josta on ollut meille hyvin paljon iloa. Mamma säästi kaikki vaatteensa, ja nyt suurin osa niistä on varastoitu Koutun vinttiin, siis niitä lukuunottamatta, jotka eivät ole meillä käytössä.
Mamma kulki aina korkokengissä, ja niitä hänellä oli paljon. Esittelemmekin teillä muutamia, jotka ovat itsellämme käytössä. Mammalle oli tärkeää pukeutua sävy sävyyn, joten jokaiseen kenkäpariin löytyi aina siihen sopiva asu tai useampia. Yleensä hän ei ostanut vaatteita valmiina, vaan teetti kaikki asunsa luotto-ompelijallaan. Asut ovakin sitten ihan oma postauksen aiheensa. 

Mamma oli todella värikäs ja näyttävä pukeutuja, eikä mikään kuosi ollut hänelle liian kirjava tai pramea. Asuihin kuuluivat tietenkin myös niihin sopivat asusteet, kuten korut ja laukut. Ilman kynsilakkaakaan emme varmasti koskaan mammaamme nähneet.

Harvoin näkee yli seitsemänkymppisiä tällaisissa kengissä, vai mitä te sanotte?
Nämä käärmeennahkakengät voisivat olla vaikka tänä keväänä kenkäkaupan hyllyllä.
Lähdetäänkö discoon?
Emme tiedä mihin tilaisuuteen nämä kengät on hankittu, mutta nämä sopisivat vaikka trendikkäälle morsiammelle. 

Tummanpunaiset pitsireunaiset korkkarit ovat vain kertakaikkisen ihan ja tyylikkäät. Nämä on nähty muun muassa Noran jaloissa Julian häissä.
Vihreät kiiltonahkakengät on somistettu samettiruseteilla.
Monet kengistä ovat melko käyttämättömän oloisia, mutta kukapa kaikkia niitä kenkiä olisikaan ehtinyt käyttää. Meille on muuten kertynyt myös monet parit omia vintagekenkiä, mutta voimme tehdä niistä myöhemmin oman postauksen. Korkokenkiä sovitellessa tuli ikävä mammaa, mutta myös ikävä hyviä juhlia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti