11. helmikuuta 2013

Julia: Keittiösuunnitelmat jatkuvat

Pidimme eilen pikaisen keittiösuunnittelupalaverin. Keittiösuunnitelmat alkavat olla jo aika hyvällä mallilla. Toteutuksessa tosin alkaa olla kiire, sillä haluaisimme saada valmista ennen vauvan syntymää. 


Käytännön ratkaisut on mietitty. Tässä ensimmäinen versio pohjapiirroksesta, johon  taytyy kuitenkin tehdä vielä muutoksia viemärin sijoittelusta johtuen.
Olemme jo hyväksyneet puusepän tarjouksen kaapeista. Kilpailutus kannatti, sillä hinnat vaihtelivat erittäin paljon. Kodinkoneet on myös katsottu valmiiksi ja tarjoukset pyydetty. Eilen suunnittelimme lähinnä keittiön värejä ja välitilan materiaaleja.
Alakertamme on vanha hellahuone, eli tavallaan tupakeittiö. Tarkoitus on ottaa kokonaisuus huomioon ja tehdä tilasta avarampi ja toimivampi. Keittiökaappien värin on sovittava Sandbergin Liljekonvalj -tapettiin, jota meillä on ns. olohuoneen puolella.
Välitilaan aiomme laittaa kaakelit, mutta emme vielä päättäneet mitkä valitsemme. Näistä 1980-luvun kaakeleista pitäisi päästä eroon. Tosin onhan näissäkin oma viehätyksensä, mutta nyt haetaan vähän eri tyyliä.

Jos hinnalla ei olisi väliä, valitsisimme oitis nämä Antiikkiverstas Wilmassa myytävät kaakelit, joissa on elävä lasitus. Kaakeleiden pinta olisi kaunis jatkumo meidän keittiön kaakelihellan pinnalle.

Toinen vaihtoehto olisi Turkulaisen Terraviivan upeat käsintehdyt kaakelit, joista saisi vaikka minkälaisen kokonaisuuden.
Päädyin tilaamaan mallilaatan Domus Classicasta tästä mattapintaisesta sementtitiilisestä kaakelista. Tämä olisi varteenotettava vaihtoehto. Jos tämä ei jostain syystä sovi, niin päädymme varmaankin aina yhtä turvalliseen ja edulliseen ratkaisuun, eli valkoiseen 15x15cm kiiltävään kaakeliin valkoisilla saumoilla.

Domus Classicasta tilasimme myös kauniin seinäkiinitteisen hanan.
Keittiöön tulee lisäksi säilytystilaa lisäämään Koutusta vanha korkea keittiönkaappi, jossa on paljon pieniä lokeroita. Se on siellä toiminut aina käsityökaappina. Se on vihreä ja sen oviin on maalattu ruusukuvioita. En malta odottaa, että pääsen järjestelemään sinne meidän tavaroita!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti