10. helmikuuta 2013

Eeva: Tukholman sisustus- ja huonekalumessuilla

Kyllä työ oli taas kivaa ja mielenkiintoista! Käväisin nimittäin vuosittaisilla Tukholman sisustus- ja huonekalumessuilla (www.stockholmfurniturefair.se) inspiroitumassa. Matkaseurakin oli ihan parhaimmasta päästä, lisäkseni kaksi muuta sisustusalan opettajaa, aivan huippu valmistuva kolmosluokka ja sokerina pohjalla omat poikani Joel ja Jonas. Ison porukan lähtiessä messuille on siihen jo varauduttava hyvissä ajoissa etukäteen. Messumatka naapurimaahan laivalla ei ole ihan kevyimmästä päästä ja joka vuosi mietinkin, että jaksaako sitä ollenkaan taas lähteä. Mutta kertaakaan sinne menemistä en ole jälkeenpäin katunut, sillä aina olen löytänyt sieltä uusia ja kiinnostavia juttuja. Ja lisäksi ehtii vielä pikaisesti tutustumaan Tukholman laajaan shoppailu- ja kulttuuritarjontaan. Parhaimmillaan Tukholma on luonnollisesti kesäaikaan, mutta tällä kertaa sattui talvisää kohdalleen, lämpöasteita ja aurinkokin pilkahti.

Messujen tavoitteena on esitellä uusia ja vahvistaa jo ajassa liikkuvia tuotteita, materiaaleja, muotoja ja värejä sekä brändejä. Nykyään nämä ilmiöt liikkuvat ketterästi kuluttajien ulottuville muita kanavia pitkin, joten osa näistä tuntui jo melko tutuilta, kuten esimerkiksi muotoina vahvasti esillä olleet vinoneliöt, oktagonit eli kahdeksankulmiot ja sahalaitakuviot. Eri vuosikymmenet kertautuivat väreissä ja materiaaleissa. 80-luvulta oli napattu turkoosi ja vaalean sininen, joita näkyi jo viime vuonna, ja 70-luvulta kupari ja punakulta. Lisäksi näkyi paljon korkkia kalusteissa ja muita luonnonmateriaaleja. Julkitilakalusteiden puolella lähes jokaisella valmistajalla oli esillä erityisesti huovalla akustoituja työpisteitä.


Norjalaisen muotoiluoppilaitoksen upea osasto.Taustan vaakaraidallinen elementti paljastui käytetyksi, leveäksi hiomakoneen nauhaksi ja kaapin sisällä yllätys, sisusta oli vuorattu kuparilla.Hieno kontrasti.
Kuparinhohotoa keittiökaapeissa.
Kultaa ja kuparia myös hanoissa
..ja naulakossa


Trendikkäät materiaalit olivat hyvin edustettuina myös Dixonin osastolla.


Vaihtelevaa puun käyttöä valaisimissa.
Esimerkki korkin käytöstä kalusteessa.
Nuoren turkulaisen muotoilijan hyllyssä näkyy ajan vahvat trendit, eläimen pää ja kulmikkuus.
Nykysisustuksen trendit hyvin edustettuina, realistiset eläinhahmot, värit ja muodot.

Tuliaisiksi kotiin ostin PUB-tavaratalosta keväisen perhosjulisteen. Perhosia ja muita hyönteisiä näkyi runsaasti erilaisissa sisustustuotteissa. 
Niitä eläviä perhosia odotellessa, hyvää talvipäivää kaikille!
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti