13. helmikuuta 2013

Nora: Rannekoru pujotellen

Näin netissä jo kauan sitten ohjeen hienolle rannekorulle ja päätin näppäränä tyttönä tehdä sellaisen itsekin, koska ohje vaikutti helpolta. Ihan kiva korusta lopulta tulikin, vaikka matkassa olikin hieman mutkia. 

Linkin takana olevat ohjeet ovat hyvät, mutta ajattelin kertoa itsekin, miten koru tehdään, niin ehkä vältyt samoilta virheiltä kuin minä.

Koruun käytetään tavallisia kirjontalankoja. Itse valitsin kuusi väriä, mutta lopputulos olisi ollut mielestäni ehkä parempi, jos kahden lankasetin sävyt olisivat olleet hieman lähempänä toisiaan. Tämä on tietenkin täysin makukysymys, voihan korun tehdä vaikka vain yhdellä värillä. Omat värivalintani ovat tässä:
Korua varten tarvitaan tietenkin myös itse koru, johon lankoja pujotellaan. Tilasin kaksi kappaletta "kultaketjuja" Asokselta, ne maksoivat yhteensä noin 10 euroa. Hiuspinni on erinomainen pujotteluapu!

Seuraavassa vaiheessa jaa langat kahteen erään. Nyt tarkkana, tässä alkuperäinen ohje oli nimittäin huono. Ohjeessa sanottiin, että yksi lanka mitataan siten, että se on neljä kertaa korun mittainen. Minulla tämä mitta ei riittänyt mihinkään, joten sanoisin, että mittaa lanka vähintään kuusinkertaiseksi ketjun pituuteen nähden.
Taittele kumpikin lankanippu kolminkerroin. Sido lankaniput solmulla yläosasta yhteen. Kuten edellä mainitsin, pinnin avulla pujotellaan lankoja.
Eikun hommiin. Tämän vaiheen eli pujottelun voit luntata alkuperäisestä ohjeesta, oma logiikkani ei ihan aluksi pelannut. Käytännössä pujottaminen toimii samalla tavalla kuin letitys.
Vai miten se nyt olikaan? Sormi meni suuhun jo heti alussa. Joskus kannattaisi lukea ohjeita vähän tarkemmin tai ylipäätään lukea niitä.
Tässä kohdassa huomasin mittavirheen, langat eivät olisi riittäneet mitenkään loppuun asti.
En jaksanut mitata uusia lankoja, joten purin siihen asti tehdyn työn ja jaoin langat vain kahteen osaan alkuperäisen kolmen sijasta ja jatkoin työtä. Koru alkoi vähitellen muotoutua, vaikka "letistä" tulikin aika ohut.
Lopputulos näkyy tässä kalmakalpeassa ja hieman kuolleen oloisessa kädessäni. Tykkään kyllä rannekorusta, vaikka siitä ei tullut ihan samanlainen kuin alkuperäisessä ohjeessa. Luulen, että langat olisi pitänyt vetää tosi tiukkaan, itse jätin ne melko löysiksi. 
Tein päivän päätteksi vielä toisenkin korun, tällä kertaa paksummalla lankasetillä. 
Lankojen päät ovat vielä tasaamatta, sillä talouteni ainoat sakset ovat kadonneet jonnekin mystisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti