3. helmikuuta 2013

Julia: Häämuistoja

Tulevana keväänä taas juhlitaan ainakin meidän vauvan nimiäisiä ja kesällä kaksi hyvää ystäväpariskuntaamme menevät naimisiin. Olemme mieheni kanssa viettäneet Koutussa yhteiset ylioppilasjuhlat, häät ja valmistujaiset. Hyviä kekkereitä on aina mukavaa muistella ja päätinkin jakaa osan häämuistoistani teidän kanssanne.

Menimme naimisiin 2010 kesällä. Meillä oli siviilivihkiminen juhlapaikalla Koutussa. Vihkijä piti meille yksilöllisen puheen haastateltuaan meitä etukäteen, joten siviilivihkikaavasta saatiin hieman normaalia pidempi. Ystäviä, sukulaisia ja tuttavia vanhan koulun luokkiin mahdutettiin noin 130 henkilöä. Juhlien järjestelyyn käytettiin koko kevät ja alkukesä, sillä teimme mahdollisimman paljon itse. Ihanat juhlat palkitsivat kyllä kaiken nähdyn vaivan!
Olli ja hänen äitinsä Mirja tekivät kaikki ruoat ja pöytä olikin korea! Ollin isä harrastaa metsästystä ja hänen kauttaan saimme ruokiin käytetyt lihat.

Tätini ja hänen miehensä tekivät vadelmamoussékakun ja sitruunamarenkileivokset. Mirja teki marengit.
 Aloitin jo vuosi ennen häitä keräämään erilaisia ruusukuvioisia kahvikuppeja, joista kokosin kahviastiaston.
Meillä oli myös karkkibuffet. Herkut oli aseteltu kristalli- ja hopea-astioihin ja niitä sai poimia hopeisilla aterimilla pieniin valkoisiin paperipusseihin, jotka oli koristeltu "Love is Sweet"-tekstillä.
Löysin pukuni käytettynä netin kautta. Se pienennettiin ompelijalla sopivaksi. Noran, Jennyn ja Eevan puvut teetettiin samalla ompelijalla. Hiuskoristeen tilasin Etsyn kautta.
Korut olivat etukäteen saatu huomenlahja Ollilta. Ne teki toiveideni mukaan turkulainen Jóias designin Marja K. En löytänyt enää hänen nettisivujaan, joten en voi laittaa linkkiä. Näitä koruja on tullut kyllä käytettyä paljon häiden jälkeenkin.

Isoisoisäni oli kultaseppä ja hän on tehnyt vihkisormukseni isoäidilleni tämän ollessa 15-vuotias. Se on kultainen ja kivenä on vuorikristalli. Vein sen kultasepälle pienennettäväksi ja huollettavaksi.
 Kimpustani pidin erityisen paljon. Siinä oli erilaisia vaaleanpunaisia ja valkoisia pioneja ja ruusuja. Sen tuoksu oli huumaava! Kaasoilla ja äideillä oli ranteissaan pionit ja sulhasella ja bestmanilla vieheruusut.

Tunnelma häissä oli rento ja lämminhenkinen ja edes koko päivän kestänyt tihkusade ei haitannut menoa. Kaasojen, bestmanin, perheenjäsenten ja ystävien järjestämät ohjelmanumerot sekä soul/funk/jazz-tyylistä musiikkia soittava bändi saivat aikaan tämän ainutkertaisen tunnelman. Häämuistot on talletettu valokuviin, videolle sekä häälehteen, jonka jaoimme vieraille. Muistojen tallentamiseen ja hyvään bändiin tulevien morsianten ja sulhasten kannattaakin mielestäni erityisesti panostaa häitä suunnitellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti