5. helmikuuta 2013

Eeva: Kahvia ja kuppejaKuppi mustaa kahvia kuuluu ihan pakollisiin aamurutiineihini, ilman virkistävää kofeiinia päivä ei lähde kunnolla käyntiin. Ja juon kahvin mielellään juuri nimenomaan kupista, en monen desin mukista. Joku kumma juttu siinä vaan on, että tietyistä astioista kahvikin maistuu paremmalta. Töissäkin juon suodatinkahvin espressokupista, joita työkaverini Leena on meidän kahvihuoneeseen ystävällisesti tuonut. Eipä tule juotua sitä kahvia ainakaan ihan tolkuttomasti. Tällä viikolla hifisteltiin töissäkin kunnon espresson kanssa, toinen työkaveri toi pressopannun, minä suklaaherkut. Ja kyllä, piristi ihan normityöpäivää kummasti.


Meillä ei ole kahvikonetta, mutta parikin espressopannua, joilla saa keitettyä ihan maistuvimmat espressot. Espresso suklaan kanssa on mielestäni omiaan jälkiruuan sijaan ja kruunaa hyvän aterian.Nopeimmin espresson saa valmistettua valmiiksi jauhetusta espressokahvista. Tämän hetken suosikki on Lidlin halpismerkki. Papujakin löytyy kaapista ja ne jauhan ikivanhalla kahvimyllyllä joka toimii siinä kuin nykyaikaisetkin. Ja onhan siinä tunnelmaa.
 Alessin pannu on toiminut moitteettomasti jo vuosia.
Espressokuppeina meillä on tämä vuosia sitten Italiasta ostettu keraaminen, käsin maalattu astiasto, johon kuuluu myös tarjotin.

Lisäksi löytyy anopin vanhat hieman fiinimmät kultakoristeiset mokkakupit.
Tämän Pantone-värikoodatun kupin ostin viime kesänä Tukholmasta ja siitä juonkin nykyään kaikenlaiset kahvit. Lähden huomenna taas Tukholmaan sisustus- ja huonekalu messuille ja taidan ostaa sieltä lisää näitä kuppeja tuliaisiksi jos aikaa kaupoissa kiertelyyn vain jää.

Tänään kahvin kanssa oli Runebergintorttua. Hyviä kahvihetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti