3. helmikuuta 2013

Aura: Lettupäivä eli köyhän naisen blinit

Ei tattaria, ei smetanaa, ei mätiä... oikeastaan näillä letuilla ei kyllä ole mitään tekemistä blinien kanssa. 
Ruuan heittäminen pois on aina yhtä kamalaa. Kun kippaan kotijuustoksi muuttuneet turkkilaiset jogurtit, homehtuneet emmentalraasteet tai lähinnä pestoa muistuttavat yrtit roskikseen, päällimmäisenä tunteena mielessä pyörii ainoastaan häpeä. Sitä kuvittelee olevansa niin kovin tehokas ja järkevä kuluttaja - ja sitten viskaa maailmalta rahdatut ruokatarvikkeet tai jonkun käsin leipoman leivän jätteisiin, sillä ei ole ehtinyt syödä niitä ennen kuin ne ovat jo menneet pilalle. Eli on siis syönyt silloin aiemmin jotain muuta. Eli on siis ostanut jotain täysin turhaa.

No, tänään kuitenkin maailman tuska jäi kasautumatta harteilleni sillä tein edellisen aterian uunijuureksista lettuja. Ja millaisia lettuja! Harvoin saa näin kuohkeit ja maistuvii plätyi (toim. huom. paitsi aina kun Jojo tekee lättyjä). Käytin mausteena jääkaapin perältä löytyneen sitruunanpuolikkaan kuoren, mutta näitä lettuja voi maustaa oikeastaan millä tahansa. Lättyjen lisukkeeksi tein tahnan kermaviilistä, kylmäsavulohesta, sipulista ja tillistä. 
Reseptin katsoin alunperin täältä, muokattu ohje alla.


Juuresletut
n. 500g kypsennettyjä juureksia (peruna, porkkana, punajuuri)
1 rkl voita
1 dl maitoa
4 kananmunaa eroteltuna
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
suolaa maun mukaan


Soseuta juurekset. Sekoita kulhossa juuressose, voi, maito, keltuaiset sekä vehnäjauho.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele valkuaisvaahto taikinan
joukkoon nuolijalla. Paista öljyssä pannulla pieniä lettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti