13. tammikuuta 2013

Blogivieraana Jonas

Blogissamme tulee silloin tällöin vierailemaan ystäviämme ja sukulaisiamme. Perheemme kuopus, Jonas, sai kunnian olla ensimmäinen vieraileva tähti:

(Kuva on otettu viime kesänä Tukholmassa Beyond Retro -liikkeessä.)

 

Paperinen seinäreliefi

Koutun naiset ovat jo vähän aikaa pyydelleet minua tekemään vierailevaa juttua blogiinsa. Aikaisemmin täällä vilahti tekemäni tuohiranneke, mutta tällä kertaa koetaan materiaalinvaihdos.
Olen huomannut, että paras tapa oppia uusia taitoja on soveltaa niitä uudella tapaa oikeaan käyttötarkoitukseen.  Olen aikaisemmin suunnitellut tekeväni kolmioista muodostuvia esineitä, mutta suunnitelmat pääsivät käytäntöön vasta kun opintojen puolesta piti opiskella hieman geometriaa. Kaivoin siis esiin vanhan idean seinäkoristeesta ja suunnittelin sen ensin loppuun paperilla laskien tarvittavien kolmioiden mitat.


Kun sain perusmallin suunniteltua siirryin Google Sketchup -nimisen ilmaisen mallinnusohjelman pariin. Ohjelma on helppo oppia ja täysin ilmainen. Syötin mitat sisään tarkistaakseni niiden paikkaansapitävyyden ja muokkasin sitten perusmallin haluttuun muotoon ja piirsin kolmiot Illustratorissa leikkaus- ja taitoskohtineen tulostamista varten.

Käytin kolmioihin paksumpaa vesiväripaperia sillä halusin kokeilla miten koriste toimisi akvarelleilla maalattuna. Tulostin ei tosin pitänyt ajatuksesta, mutta sen kanssa tarpeeksi tappelemalla sain kolmioiden leikkauskohdat tulostettua jonka jälkeen maalasin osan liuskoista.


Maalattuani liuskat alkoi varsinainen työ. Leikkaus ja liimaus vei suurimman osan työhön menneestä ajasta. Valkoisten paperikolmioiden muodostaman suorakaiteen reunustin vielä mustalla kartongilla ja taakse liimasin taustapahvin, joka pitää rakennetta kasassa.

Valmis tuotos roikkuu nyt seinälläni paikkaamassa tyhjää kohtaa, joka on jo vähän kaivannut täytettä.
1 kommentti:

  1. It would be good if you can add an English or Language translator to your blog. Gill

    VastaaPoista