27. tammikuuta 2013

Nora: Blogivieraana Pauliina

Focaccia Pauliinan tapaan 

Olen saanut muutaman kerran maistaa ystäväni Pauliinan focaccia-leipää, joka on aina ollut aivan omaa luokkaansa. Leivoin itsekin uutena vuotena kyseistä italialaista leipää, mutta siitä ei tullut lainkaan yhtä kuohkeaa verattuna Pauliinan focacciian. 

Päätinkin pyytää Pauliinan blogivieraaksemme jakamaan reseptinsä. Pauliina on ammatiltaan AD ja sen lisäksi, että hän on taitava graafikko, hän on myös loistava valokuvaaja. Ajatuksenani olikin, että Pauliina olisi myös itse valokuvannut focaccian teon. Pauliinalla oli kuitenkin visio videosta, ja niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen.

Minä kuvasin videon Pauliinan Canon 5D Mark II -kameralla täysin nollakokemuksella. Olen toki valokuvannut, mutta videolle kuvaaminen oli täysin uusi juttu. Editointivaiheessa saimme avuksemme myös ystävämme Annin, ja kolmestaan toteutimme videon iMovie-ohjelmalla. Ohjelma oli onneksi helppokäyttöinen, sillä kukaan meistä ei ollut aikaisemmin edes avannut koko ohjelmaa. Editoinnissa vierähti koko perjantai-ilta, mutta se oli varsin mukavaa puuhaa, saatammepa tehdä toisenkin jakson "ruokaohjelmaamme". Kuvissa muuten vilahtaa myös Pauliinan kaunis puutalokoti. Jos asunto kiinnostaa enemmäkin, niin se on esittelyssä Deko-lehden seuraavassa numerossa.

focaccia from Kouttu on Vimeo.

Credits:
ohjaus ja käsikirjoitus: ei kukaan
kuvausjärjestelyt: Pauliina
videokuvaus: Nora
still-kuvat ja grafiikat: Pauliina
editointi: Nora, Pauliina ja Anni
villasukat: Anni

3 kommenttia:

  1. Ihana video, näitä lisää. Kuinkas paljon niitä jauhoja nyt noin keskimäärin menikään siihen taikinaan?

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva video, ei näytä lainkaan nollakokemuksella-kädenjäljeltä!

    VastaaPoista
  3. Jauhoja, en ole tosiaan koskaan laskenut määriä, mutta tossa suhteessa menee ehkä 5-8dl. :) Kannattaa jättää taikina löysäksi! Oikea määrä jauhoja saattaa löytyä myös vain kokeilemalla ;)

    VastaaPoista