25. tammikuuta 2013

Eeva: Aurinkoisena pakkaspäivänä

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia aurinkoisesta ja kirpeästä pakkassäästä, siis kunnon talvesta. Tosin itse en ole ehtinyt kotiin valoisaan aikaan kuin yhtenä päivänä. Fannyn kanssa pihalla ulkoillessani huomasin, että jasmiinit talon vieressä ovat jääpuikkojen peitossa, aurinko siis jo lämmittää ja räystäät tippuvat.
Pimeän kauden jälkeen huikaisevalta tuntuva auringon valo käänsi puutarhassa kävellessäni mielen kohti kevättä ja kesää. Joka vuosi sama juttu tähän aikaan, suunnitelmat pihan ja puutarhan kohentamiseksi alkavat nostaa voimalla päätään ja niiden kaikkien toteuttamiseen ei yksi kesäkausi riittäisi millään.

Ensi kesän yhtenä rakennusprojektina on rakentaa tämän lumen peitossa olevan terassin yhteyteen kunnon kesäkeittiö. Terassi on rakennettu pari vuotta sitten ja se on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi oleskelun kannalta, muutama lisäneliö ei tosin olisi pahitteeksi.  Valitsimme paikan juuri siitä kohtaa tontilta, minne aurinko paistaa aamupäivästä auringon laskuun saakka. Ruoka on valmistettu siirrettävissä kaasugrilleissä mutta hyvin varusteltu kesäkeittiö toisi lisää toimivuutta ruuanlaittoon, varsinkin kun syöjiä on kesäaikaan melkoinen joukko.
Ja tässä vielä kuva talvisen perjantai-illan kevään värisestä salaatista joka syötiin lihapadan ja lohkoperunoiden kera.Appelsiinia, avocadoa, punasipulia, mustapippuria ja kastikkeena suihkaus valkoviinietikkaa.Yksinkertainen ja toimiva makuyhdistelmä.

Aurinkoisia ulkoiluilmoja kaikille, ensi viikolle onkin sitten luvattu lumisateita ja lähes nollakeliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti