Muille: nopeasti valmistuva superherkullinen kikhernesalaatti.
Itse olen melkoinen ruokajämähtäjä.
Kun löydän herkullisen reseptin, voin syödä samaa ruokaa
loputtomiin. Kikhernesalaatti on hyvä esimerkki siitä. En ole
montaa muuta salaattia tehnyt kotona kuukausiin. Jämähtämisestä
kertoo myös se, että minäkin keksin vihdoin viime syksynä, että
metsät ovat tosiaan täynnä niitä sieniä, ja niiden poimiminenkin
on hauskaa. Sen jälkeen olenkin suurimmaksi osaksi syönyt yhdellä
ja ainolla reseptillä tehtyä sienirisottoa. Voin myös paljastaa,
että opiskeluaikoina jumituin kahteen ruokalajiin: linssikeittoon ja
tomaattipastaan. Ne olivat hyviä ja ennen kaikkea halpoja.
Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan kyllä hyvää ruokaa, mutta inhoan reseptien etsimistä ja erityisesti kaupassa käymistä. Jos saisin joka päivä raaka-aineet ja reseptin eteeni, kokkailisin innolla. Onneksi sain joululahjaksi Tofu-keittokirjan, joten kaikesta päätellen vuosi 2013 on tofun vuosi!
Mutta pidemmittä puheitta, tässä resepti, josta riittää kahdelle hengelle.
Kikhernesalaatti
2 purkkia kikherneitä vedessä
1 sipuli
2-3 tomaattia
1 paprika
1 ruukku korianteria
1 sipuli
vajaa desilitra oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
Huutele kikherneet. Kuutio pieniksi paloiksi tomaatti, paprika ja sipuli. Yhdistä aineet keskenään.
Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan kyllä hyvää ruokaa, mutta inhoan reseptien etsimistä ja erityisesti kaupassa käymistä. Jos saisin joka päivä raaka-aineet ja reseptin eteeni, kokkailisin innolla. Onneksi sain joululahjaksi Tofu-keittokirjan, joten kaikesta päätellen vuosi 2013 on tofun vuosi!
Mutta pidemmittä puheitta, tässä resepti, josta riittää kahdelle hengelle.
Kikhernesalaatti
2 purkkia kikherneitä vedessä
1 sipuli
2-3 tomaattia
1 paprika
1 ruukku korianteria
1 sipuli
vajaa desilitra oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
Huutele kikherneet. Kuutio pieniksi paloiksi tomaatti, paprika ja sipuli. Yhdistä aineet keskenään.
Valmista kastike: Purista oliiviöljyn
joukkoon sitruunan mehu ja lisää makusi mukaan suolaa ja
mustapippuria. Kaada kastike salaattiin. Silppua korianteri joukkoon
ja sekoita. Voit antaa salaatin maustua vielä jääkaapissa noin
puoli tuntia. Herkuttele hyvällä omatunnolla!
Moi Nora!
VastaaPoistaKiva seurata teidän blogia, hyviä idiksiä ym.
Ottaisin mielellään vastaan sienirisotto-ohjeesi.
Terv. Himosienestäjä
Hei Himosienestäjä!
VastaaPoistaVoin toki jakaa sienirisottireseptin myös, eli se olkoon seuraava reseptivinkkini :)
Nora
Minäkin jämähdän ruokiin. Olen nykyään maailman mielikuvituksettomin ja laiskin kokkaaja, joten syön sitä samaa ja sitä samaa. Tää on hyvä ohje, kiitos :)
VastaaPoista