10. tammikuuta 2013

Nora: kikhernesalaatti

Jatkan samalla linjalla kuin Aura. Ohessa on uuden vuoden terveysintoilijalle kevyt ja runsaasti proteiinia sisältävän kikhernesalaatin resepti, joka sopii erinomaisesti myös kuntoilijan välipalaksi.

Muille: nopeasti valmistuva superherkullinen kikhernesalaatti.



Itse olen melkoinen ruokajämähtäjä. Kun löydän herkullisen reseptin, voin syödä samaa ruokaa loputtomiin. Kikhernesalaatti on hyvä esimerkki siitä. En ole montaa muuta salaattia tehnyt kotona kuukausiin. Jämähtämisestä kertoo myös se, että minäkin keksin vihdoin viime syksynä, että metsät ovat tosiaan täynnä niitä sieniä, ja niiden poimiminenkin on hauskaa. Sen jälkeen olenkin suurimmaksi osaksi syönyt yhdellä ja ainolla reseptillä tehtyä sienirisottoa. Voin myös paljastaa, että opiskeluaikoina jumituin kahteen ruokalajiin: linssikeittoon ja tomaattipastaan. Ne olivat hyviä ja ennen kaikkea halpoja.

Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan kyllä hyvää ruokaa, mutta inhoan reseptien etsimistä ja erityisesti kaupassa käymistä. Jos saisin joka päivä raaka-aineet ja reseptin eteeni, kokkailisin innolla. Onneksi sain joululahjaksi Tofu-keittokirjan, joten kaikesta päätellen vuosi 2013 on tofun vuosi!

Mutta pidemmittä puheitta, tässä resepti, josta riittää kahdelle hengelle.


Kikhernesalaatti


2 purkkia kikherneitä vedessä
1 sipuli
2-3 tomaattia
1 paprika
1 ruukku korianteria
1 sipuli
vajaa desilitra oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria

Huutele kikherneet. Kuutio pieniksi paloiksi tomaatti, paprika ja sipuli. Yhdistä aineet keskenään.

Valmista kastike: Purista oliiviöljyn joukkoon sitruunan mehu ja lisää makusi mukaan suolaa ja mustapippuria. Kaada kastike salaattiin. Silppua korianteri joukkoon ja sekoita. Voit antaa salaatin maustua vielä jääkaapissa noin puoli tuntia. Herkuttele hyvällä omatunnolla!



3 kommenttia:

  1. Moi Nora!

    Kiva seurata teidän blogia, hyviä idiksiä ym.
    Ottaisin mielellään vastaan sienirisotto-ohjeesi.

    Terv. Himosienestäjä

    VastaaPoista
  2. Hei Himosienestäjä!

    Voin toki jakaa sienirisottireseptin myös, eli se olkoon seuraava reseptivinkkini :)

    Nora

    VastaaPoista
  3. Minäkin jämähdän ruokiin. Olen nykyään maailman mielikuvituksettomin ja laiskin kokkaaja, joten syön sitä samaa ja sitä samaa. Tää on hyvä ohje, kiitos :)

    VastaaPoista