21. tammikuuta 2013

Jenny: Keskimmäisen synttärit

Vietimme viikonloppuna keskimmäisen lapsemme syntymäpäiviä. Tällä kertaa pidin aivan pienet juhlat isovanhemmille ja sisaruksilleni, vaikka oli meitä silti 12. Tyttömme täytti kolme vuotta, ja elää juuri todellista prinsessakautta! Juhlamekon valinnassa tärkeintä on pituus ja hulmuavuuden aste. Syntymäpäivälahjaksi saadut Belleprinsessakengät olivatkin aivan hitti, ne menivät taas tänäänkin sänkyyn prinsessan viereen nukkumaan.
 

 
Esikoisemme mekko on sedän tuliainen Taiwanista. Koko on 11-vuotiaan, ja on 5-vuotiaallemme juuri sopiva. 
Tarjoiluksi tein linssikookospinaattikeittoa, hummusta ja leipää sekä juustoja ja jälkiruuaksi kahta kakkua. Siskoni Nora teki vielä sitruunamuffinsseja. Ruuat olivat oikein hyviä, mutta eivät kovin kuvauksellisia. Toisen täytekakun kinuski oli niin kovaa, ettei siihen saanut kynttilöitä pystyyn ja sivukuorrutuksetkaan eivät onnistuneet aivan niin hyvin kuin olisin toivonut (lue: olivat aivan sairaan kauhean näköiset). Muffinssien kuorrutus oli samaa sarjaa. Tästä syystä kakkua ei nyt niin paljon kuvattu.

Keiton ohje on kirjasta Uusi kasviskeittiö, Celia Brooks Brown. Kannattaa kokeilla jos tykkää kookoksesta ja linsseistä. Keitosta ei tullut kuvaa, mutta tässä on ohje:

Linssikookospinaattikeitto (4 annosta)

150 g linssejä
1 l kasvislientä
1 sipuli silputtuna
2 isoa valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminajauhetta
2,5 dl kookosmaitoa
2-3 rkl tummaa soikakastiketta
4 kourallista tuoretta pinaattia
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Huuhdo linssit, pane isoon kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät. Keitä 10 minuuttia ja lisää loput ainekset pinaattia lukuun ottamatta. Pienennä lämpöä ja kypsennä hiljaisella tulella noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat pehmenneet.

Annostele neljään kulhoon kourallinen pinaattia ja ammenna päälle kuumaa keittoa.


Tarjolla olleen leivän tein kuuluisalla vaivaamattoman leivän reseptillä.  Kokeilin reseptiä pari vuotta sitten ystäväni suosittelemana, hän kertoi leivän olevan todella helppotekoinen ja hyvän makuinen. Olin ensin aivan ihmeissäni ohjeesta, siinä on vain 1/4 tlk kuivahiivaa ja kylmää vettä, sekä kohotusaika on 12-18 tuntia, mutta ohje todella toimii! Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan, ainekset vain sekoitetaan puuhaarukalla esim. illalla ja annetaan kohota yön yli. Seuraavana aamuna sitten leivotaan leipä kattilassa.
 Hummustahnassa on mukana aurinkokuivattua tomaattia, maku on aivan mahtava! Ohje on täältä.




Oli oikein mukavat syntymäpäivät rennoissa merkeissä. Veljeni ja siskoni jäivät vielä katselemaan illalla elokuvaa meille. Minä käväisin myös hiihtämässä, joka tosin päättyi pieneen kaatumiskohtaukseen, kun kompastuin sauvaani. Tekniikka on vähän hakusessa mutta kyllä se siitä.

5 kommenttia:

  1. Ihanaa hummusta, piti kokeilla! Samoin teidän äidin appelsiini-avokadosalaatti aivan mahtavaa :) naminami..

    VastaaPoista
  2. Toi hummus on kyllä todella hyvää, ja niin helppo tehdä! Mä en olekaan vielä kokeillut tuota salaattia, täytyis tehdä joku päivä.

    VastaaPoista
  3. Kivan kuuloiset juhlat ja ihanan värikkäät nuo lasi-pilliyhdistelmät! Mullakin on tuo loistava Uusi kasviskeittiö -kirja, mutta tuota keittoa ei vielä ole tullut kokeiltua, pitänee niin tehdä pian. Ja kivaa, että hummus pääsi teidän juhlatarjoiluihin mukaan! :)

    VastaaPoista