26. tammikuuta 2013

Nora: Paahdettu paprikatomaattikeitto

Pidämme silloin tällöin töissä Kokkaa kollegalle -päiviä. Tällöin joku viisihenkisestä työporukastamme valmistaa lounaan kaikille. Mielestäni idea on loistava, näinä päivinä lounaasta tulee erityinen hetki, ja samalla saa uusia ideoita omiinkin kokkailuihin. Työkaverini Hanna tutustutti minut tähän ihanaan keittoon omalla kokkausvuorollaan. Keittoon tulevat paprikat, tomaatit ja sipulit paahdetaan uunissa, mikä tekee keitosta erittäin maukkaan.

Minulla oli tänään siivouspäivä, johon olin kutsunut myös Eevan, Jennyn ja Julian. (Mikä onni onkaan saada kutsu siivouspäivääni, vau, mitkä pirskeet!) Olin todella epätoivoinen asuntoani vaivaavan hallitsemattoman kaaoksen edessä, ja tarvitsin apuvoimia. Saimmekin järjestettyä muun muassa eteiseni suuren kaapin, jonka oli kuvitellut olevan täpötäyteen ahdettu. Kas kummaa, kun vaatteet, lakanat ja pyyhkeet oli laskostettu, taiteltu ja viikattu oikein, oli kaapissa tilaa ruhtinaallisesti. Paras sisustuskeino on todellakin siivoaminen... Harmi, etten tajunnut ottaa ennen ja jälkeen kuvia!

Mutta miten keitto ja siivous liittyvät yhteen? No, tietenkin siten, että siivoajille tarjoiltiin keittoa ja se saikin lähes ylistävän vastaanoton. Uskaltaisin jopa luvata, että tämä keitto vie takuuvarmasti kielesi. Kannatta siis kokeilla!


Paahdettu paprikatomaattikeitto

2 isoa paprikaa
4-5 tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
öljyä
n. 7 dl vettä
1 tölkki / purkki tomaattimurskaa (tällä kertaa käytin chilillä maistettua tomaattimurskaa, sopii erityisesti talvella nautittavaan keittoon)
1 kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria
timjamia
sokeria

Lohko paprikat, tomaatit ja sipulit (valkosipulinkynnet kokonaisina) ja laita ne uunipellille. Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda kasviksia uunissa noin 20-30 minuuttia 220 asteessa. Laita paahtamisen jälkeen kasvikset kattilaan, lisää vesi, tomaattimurska ja liemikuutio ja anna kiehua. Kiehuttelin keittoa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lopuksi mausta keitto mustapippurilla, suolalla, sokerilla ja tinjamilla ja soseuta sauvasekottimella. Itse musersin keittoon lopuksi vielä yhden kuivahtaneen sämpylän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti