4. tammikuuta 2013

Eeva ja Julia: Keittiöremontin suunnittelua

Vietämme Julian kanssa perjantai-iltaa Julian ja Ollin keittiösuunnitelman parissa. Tämä puutaloasunto on remontoitu parin vuoden sisällä lähes kokonaan, mutta keittiö kaipaa vielä päivittämistä. 1980-luvun mäntykuvioiset keittiökaapit on maalattu edellisen asukkaan toimesta valkoisiksi. Keittiö on tarkoitus remontoida kokonaan ennen vauvan syntymää, joten suunnitelmilla alkaakin olla jo kiire.

Ongelmakohtana tässä keittiössä on jääkaapin sijainti keskellä tupakeittiötä. Se vie näin suuren huomion tilassa eikä tunnu istuvan tänne lainkaan. Haasteensa suunnitteluun tuovat myös keittiön yläpuolella olevan parven vinot portaat ja tukipylväät. Näiden vuoksi tänne on hankalaa sovittaa valmiskeittiötä, sillä jokainen sentti tulisi käyttää tehokkaasti pienessä tilassa. Olemmekin päätyneet mittatilauskeittiöön. Keittiössä ei myöskään ole astianpesukonetta, joka lapsiperheessä on lähes välttämätön, joten senkin täytyy mahtua uuteen keittiöön.
Ongelmallinen jääkaappi
Pieneen tilaan on haasteellista saada tarpeeksi säilytystilaa. Aiomme ratkaista tämän ongelman karsimalla keittiöstä mahdollisimman paljon turhia tavaroita pois ja suunnittelemalla valmiiksi kaappien ja laatikoiden sisusteet omia tarpeita ajatellen. Esimerkiksi Stalalta löytyy järkeviä jätteidenlajittelujärjestelmiä.
Vanhat keittiönkaapit
Saarekkeen yläpuolella olevat yläkaapit on tarkoitus jättää pois kokonaan, jotta tilasta tulisi avarampi. Keittiön tulee sopia vanhan puutalon tunnelmaan, joten kaapeista tulee massiivipuiset ja perinteisesti maalatut. Rungot jätetään näkyviin.
Suunnittelija työssään

Tässä (ja uudessakin) keittiössä kokataan paljon. Tänään söimme itse leivottuja bataattirieskoja, joiden ohje löytyy uusimmasta Koti- ja keittiö -lehdestä.
Suunnitelmat ovat nyt hyvällä mallilla. Raportoimme teille jatkossa keittiöremontin vaiheista! 


2 kommenttia:

  1. Tätä onkin mielenkiintoista seurata! Yrittäkää jaksaa raportoida miten remontti edistyy. Luulen, että tuo mittatilauskeittiön suunnittelu ja toteuttaminen kiinnostaa monia. Ja lopputulos tottakai!

    VastaaPoista
  2. Toki pidetään lukijat ajan tasalla keittiörempan suhteen. Ja Mikko, sun vanhat kaapit on tarkoitus modifioida yläkaapeiksi.

    VastaaPoista