31. tammikuuta 2013

Eeva: Kirppis osa 3 - Wanhan Wallankumous ja Pimee Vintti


Tarvitsetko kelpo ikkunan tai menneiden vuosikymmenien eleganssia ja käsityötaitoa huokuvan oven? Tai ehkä persoonallisen keittiökaapin ja lasikuvun valaisimeen rikkoutuneen tilalle? Suuntaa siis Turun Lausteelle Wanhan Wallankumoukseen! Sieltä tosin et voi hankkia rakennus- ja sisustustarvikkeita upouusina, vaan kaupan olevat tuotteet ovat vanhoista rakennuksista talteen otettuja rakennusosia. Poikkeuksen tekevät paperitapetit, jotka ovat kuvioiltaan ja materiaaleiltaan perinteisiä.
Vanhassa koulurakennuksessa sijaitseva kauppa myy ja välittää käytettyjä rakennustarvikkeita vaihtelevalla valikoimalla. Myynnissä on ikkunoiden ja ovien lisäksi vanhoja uuneja ja uunin osia, erilaisia heloja, valaisimia, pattereita ym. Ja kaikki tuotteet hyvässä järjestyksessä ja hinnoiteltuina.
 
Aina yhtä ystävällinen omistajapariskunta on omistautunut ihailtavasti näkemykselleen, vanhassa vara parempi. Ja tottahan tämä on, perinteisten rakennusten rakennusosat kun ovat tehty kestävistä ja korjattavista materiaaleista yksinkertaisin menetelmin ja siksi ne oikein huollettuina ja korjattuina kestävät vuosikymmeniä. Kaupan omistajilta saa myös asiantuntevia ohjeita ja neuvoja vanhan rakennuksen korjaamiseen. Ja voihan kunnostetun rakennusosan käyttää ihan uudisrakennukseenkin. Tuttavapariskunnallemme kunnostettiin viime kesänä Wanhasta Wallankumouksesta hankitut ikkunat ja ihan uuteen mökkiin.
  


Koulurakennuksen toisessa päässä onkin sopivasti vanhoja sisustustuotteita ja kalusteita kauppaava tunnelmallinen liike, jonka nimi on salaperäisesti Pimee Vintti. Puuhanainen Marika on kerännyt kahteen huoneeseen ja keittiöön laajan valikoiman mitä erilaisimpia vanhoja, eri vuosikymmeniltä kotoisin olevia kodin tarvikkeita, leluja, astioita, tekstiilejä ja koriste-esineitä.

Kesällä pitääkin suunnata Paattisille, sillä Marika avaa siellä kesämyymälän. Ja valikoima tulee varmasti olemaan laaja ja kiinnostava.
Toivottavasti viikonloppuna olisi aikaa käydä pitkästä aikaa kirppiksillä ja kokea löytämisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti